Haberler

Microsoft, Yaptığı Denemeyle Denizaltını Daha Verimli Buldu

datacenter veri microsoft
Project Natick, veri merkezi izleme sonuçları verimli olduğunu söylüyor.

Microsoft, su altında kurduğu veri merkezinin daha güvenilir, pratik ve enerjiyi sürdürülebilir şekilde kullandığını tespit etti.

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz yıl İskoçya’nın Orkney Adaları açıklarında bir veri merkezi oluşturdu. Microsoft’un Project Natick ekibi, oluşturdukları bu veri merkezini deniz tabanına yaklaşık 36 metre derinliğe gömdü. Geçen iki yıl boyunca ekip, veri merkezi sunucularının performansını ve güvenilirliğini test etti ve izledi.

Yapılan bu deneme, jeopolitik açıdan taktiksel ve kritik veri merkezleri kurulması açısından Azure ekibi ile tartışmaya yol açsa da iki yıl boyunca izlenen veriler Redmon’ta analiz edildi. Araştırmacılar, bu donanımın su altı veri merkezindeki sunucuların karadakilerden sekiz kat daha güvenilir olduğunu anlamalarına yardımcı olacağını düşünüyor.

microsoft
Veri merkezi olarak kullanılan tüpün iç kısmından görünüm

Natick Projesi için veri merkezlerinin insanlar, tarım ve vahşi yaşam için hayati önem taşıyan tatlı su kaynaklarına dokunmadan çalıştırılabileceğini ve serin tutulabileceğini gösterdiğini söylemek mümkün. Proje ekibi, İskoçya’da bulunan Kuzey Adalarının konuşlandırılması için Orkney Adaları’nı kısmen seçti. Çünkü buradaki şebeke %100 rüzgar ve güneş enerjisinin yanı sıra Avrupa Deniz Enerjisi Merkezi’nde geliştirilmekte olan deneysel yeşil enerji teknolojileriyle sağlanıyor.

Microsoft, deniz altı projesini daha verimli ve güvenilir buldu.

BUNLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu