Haberler

Son Dakika: Sony, Epic Games’in 250 Milyon Dolarlık Hissesini Satın Aldı

Fortnite sahibi epic games Sony'den yatırım aldı.
Sony oyun üreticisine ortak oldu

Sony, stratejik bir yatırım yaparak Epic Games’in 250 Milyon dolarlık hissesini satın aldı. Yatırım, iki şirket arasında yakın ilişkiyi de göstermiş oluyor.

Epic Games Kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney; “Sony ile oyun geliştirme ve teknolojinin kesiştiği noktasında birleşiyoruz. Beraber oyun, film ve müziğin birleşmesine yol açan gerçek zamanlı 3D sosyal deneyimler vizyonunu paylaşıyoruz. Birlikte tüm tüketiciler ve içerik oluşturucular için daha açık ve erişilebilir bir dijital ekosistem oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida ise “Epic Games ile sadece oyunlarda değil, aynı zamanda hızla gelişen dijital eğlence alanında da tüketicilere ve sektöre değer için daha fazla işbirliği fırsatı keşfedeceğiz.” dedi.

Microsoft’da Xbox oyun konsolu için oyun stüdyolarını satın aldığını biliyoruz. En önemli satın alma işlemi ise Minecraft’ın geliştiricisi Mojang Studios. Minecraft, tüm zamanların en çok satan video oyunu olup halen aylık 100 milyndan fazla aktif oyuncuya sahip. Bu bilgiler ışığında konsol üreticilerinin yaptırım, uzmanlarca stratejik olarak değerlendiriliyor.

Epic Games Hakkında

1991 yılında kurulan Epic Games (epicgames.com), 3D motor teknolojisinin önde gelen oyun geliştirici şirketi. 350 milyondan fazla hesabı bulunan ve büyük bir aktif potansiyele sahip Fortnite, Epic Games stüdyolarından çıktı. Ayrıca büyük oyunlara güç veren, film, televizyon ve otomotiv görselleştirme simülasyonu için Unreal Engine’i geliştiriyor. Firma toplamda 35 ofisi bulunuyor ve 2.200’den fazla çalışana sahip.

Kaynak: Businesswire

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu