Haberler

Microsoft, Ağustos Ayında Chromium Edge’yi Otomatik Olarak Yükselteceğini Duyurdu

Microsoft bu hafta, Windows 10 kullanan kurumsal ve eğitim müşterilerine, bilgisayarlarındaki Edge eski versiyonunu, 30 Temmuz’da veya sonrasında yeni Chromium tabanlı sürümle değiştirmeye başlayacağını bildirdi. ilk değişikliğin eğitim ortamlarındaki kullanılan makineler üzerinden uygulanacağı da belirtildi.

Windows Update tarafından sunulan bilgisayarlar otomatik olarak Chromium Edge’e yükseltilerek “Bu güncelleştirme, Windows Update for Business (WUfB) veya Windows Server Update Services (WSUS) tarafından güncelleştirilen eğitim ve iş alanındaki kullanılan aygıtları etkilemeyecektir.” olarak bildirilmiştir.

Microsoft tarafından, yapılan değişikliklerde ögelerin çoğunun değişmediğini bildirildi. Internet Explorer 11 (IE11), PC’deki varsayılan tarayıcının yerinde seçiminin yanı sıra eski haliyle kalacağı da belirtildi. Yeni Edge, önceden ayarlanmış Chrome veya Firefox gibi aniden varsayılan olarak belirtilmeyecek ve eski Edge, sistemden fiziksel olarak silinmeyecek, ve kullanıma devam edilebilecek. Microsoft yeni Edge güncelleme işlemine, büyük olasılıkla 21 Temmuz civarında piyasaya sürülecek olan Edge 84 versiyonu ile başlayacak .

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu