Donanım

Yapay Zeka ile güçlendirilmiş depolama; HUAWEI DORADO v6

Depolama ürünleri arasında uzun zamandır dikkatimi çeken bir ürün Huawei Dorado v6. Lansmanı yapılırken “Depolama ürünü ile yapay zekayı birleştirdik” şeklinde lanse edililmişti. Huawei, bu depolama ürününü son zamanların en performanslı ve uygun fiyatlı ürünü olarak karşımıza çıkardı. Daha önce incelediğim ve yetneklerini detaylandırdığım bir çok ürünü tabiri caizse solladı. Bir kurumun sistem admini olarak çalışan biri olsam bu ürünü tercih etme olasılığım çok yüksek olurdu. Nedenini açıklamak gerekirse aşağıdaki incelediğim başlıklarla sıralamaya çalışayım,

  • Uçtan Uca NVMe Teknolojisi
  • FlashLink Teknolojisi
  • 5 Yerleşik Akıllı İşlemci
  • SmartMatrix Mimarisi
  • Arıza Tespit Sistemi ve Akıllı Cihaz Yönetimi
  • RAID-TP
  • Aktif-Aktif kümeleme (HyperMetro)
  • Tekilleştirme ve Sıkıştırma
  • Geniş seçenekli ürün ailesi

Bugün kurumların ihtiyacı olan hemen her türlü özellik yukarıda sizinde göreceğiniz üzere bu ürün ile sağlanmaktadır. NVMe diskler yüksek performans ile performans ihtiyaçlarınıza cevap verebiliyorken, Dorado v6 kendi içindeki yapıda herşeyde NVMe protokolünü kullanıyor. Doğal olarak performans en yükseğe çıkıyor. Tam herşey çok güzelmiş darken, birde FlashLink teknolojisi karşımıza çıkıyor. FlashLink’i kısaca şu şekilde anlatabiliriz,

Flashlink teknolojisine ilave olarak Huawei Dorado v6 üzerinde her iş için ayrı CPU bulunuyor. Buda Dorado’nun her türlü zor şartlarda yorulmamasını sağlıyor.  Iş yükü her ne olursa olsun yüksek performans sağlanıyor. Bunu aşağıdaki açıklama ekranı ile detaylandırabiliriz,

Mutlaka bahsedilmesi gereken bir diğer özellik ise SmartMatrix teknolojisi. Bu teknoloji ile depolama birimlerinin control ünitelerindeki tüm kaynaklar bir araya toplanarak havuz haline dönüştürülür. Ve ihtiyaç olan noktada ihtiyaç gereksinimleri doğrultusunda kullanılır. Aynı zamanda kesintisizlik’te sağlanır. Mesela diyelimki 8 control ünitesinden oluşan bir cluster mimari kurguladık. Bir problem durumunda bu control ünitelerinden 7’sini bile kaybetmiş olsanız kesinti olmadan çalışmaya devam edebilirsiniz. Gerçi 8 kontrol ünitesi olan bir yerde 7 kontrol ünitesi kaybedilmişse ciddi bir disaster durumu olmuş demektir. SmartMatrix teknolojisinin açıklamasını ise aşağıdaki gibi görebiliriz,

Bildiğiniz gibi kurumların en büyük hassasiyeti depolama birimleri üzerindedir. Çünkü kurumun can damarı olan veri depolama birimi üzerinde yer almaktadır. Bu yüzden kesintiye tahammül yoktur. Günümüzde bazı teknolojiler kesintiyi önceden haber verirken bazı teknolojiler sayesinde ise kesinti sebebini bularak en kısa sürede çözebiliyoruz.Huawei Dorado v6 hem kesintiyi olmadan önce, hemde kesinti olduğunda bilgi ve uyarı sistemi ile çözüm süresini minimum süreye indirmektedir. Arıza tesbit sistemi size Dorado v6 ile ilgili en ince ayrıntıya kadar bilgi sağlar ve çok yüksek ihtimalle problem olmadan problemin giderilmesini sağlar. Bunun için ise aşağıdaki gibi açıklayabiliriz.

Huawei Dorado v6 yine kendine has veri koruma teknoloji olan RAID 2.0+ ve RAID-TP ile güçlendirilmiştir. Veri koruma konusunda da rakiplerinden yine birkaç adım öne çıkmaktadır. Benzer teknolojileri rakipleri  kullandığını idda etsede, rakiplerinin klasik RAID yapıları olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu RAID yapıları ile herhangi bir disk kaybında rebuild işlemleri saatler yerine dakikalar seviyesine düşmektedir.

Peki kritik iş yüklerinizde nasıl avantajımız var, cevap HyperMetro! HyperMetro Huawei Dorado v6’nin aktif aktif cluster çözümü. Yani kısaca iki adet Huawei Dorado v6’yı birbirinin eş zamanlı kopyası şeklinde kullanabiliyorsunuz. Bir kampüs içine farklı yerlere koyacağınız iki Dorado v6’ile tam very koruması elde edeblirsiniz. Bu sayede kritik iş yükleriniz koruma altında güvenle çalışacaktır.

Verimlilik tarafına geldiğimizde ise, Huawei bu konuda da yine üzerine düşeni yapabilmekte. Dorado v6, üzerinde kaynakları yapay zeka ile kullanıdığından bu konuda da oldukça avantajlı durumdadır. Yeni Dorado v6 üzerindeki kaynaklar dolayısıyla sıkıştırma ve tekilleştirme açıldığında neredeyse hiçbir performans kaybı yaşamamaktadır. Sıkıştırma ve tekilleştirme ortalamada veri türüne göre en az 5:1 oranındadır.

Sizinde gördüğünüz gibi Huawei Dorado v6 ile önceki sürümlerdeki başarısını korumakta. Bu başarıyı korumakla kalmamış aynı zamanda daha önceki sürümlerde aldığımız tekilleştirme ve sıkıştırma kaynaklı sorunlarıda çözmüş durumda. Şimdi isterseniz birde ürün ailesini inceleyelim. Çünkü tüm ihtiyaçlarınız için Huawei Dorado v6 ile çözüm bulabilieceksiniz. Giriş seviyesinden en üst ihtiyaçlarınıza kadar ürün bulmak mümkün.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm özellikler, uygun fiyat ile kurumunuza kazandırmak isterseniz mutlaka bizimle irtibata geçin. Huawei diskler dahil olmak üzere tüm yazılım ve donanımı kendi ürettiği için ciddi bir fiyat avantajina sahip olacaksınız. Huawei Dorado v6 dünya üzerinde oldukça fazla referansa sahip. Bu referansları istediğiniz anda sizinle paylaşabilir ve karar vermeniz konusunda yardımcı olabiliriz.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Selamlar ,

    Makaleniz Güzel Olmuş ,
    Aşağıdaki Metinde rahiplerinden kelimesi yerine rakiplerinden olarak
    düzeltilmesini rica ederim.

    Huawei Dorado v6 yine kendine has very koruma teknoloji olan RAID 2.0+ ve RAID-TP ile güçlendirilmiştir. Veri koruma konusunda da rahiplerinden yine birkaç adım öne çıkmaktadır. Benzer teknolojileri rakipleri kullandığını idda etsede, rakiplerinin klasik RAID yapıları olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu RAID yapıları ile herhangi bir disk kaybında rebuild işlemleri saatler yerine dakikalar seviyesine düşmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu