Haberler

Python Öldü Yaşasın Yeni Kral!

Python 2, 2000 yılından bu yana dünyanın en popüler programlama dillerinden biri oldu, ancak kesin olarak söylemek gerekirse, 2020 Yılbaşı Gecesi gece yarısında Python’nun ölümü dünya çapında teknoloji haber sitelerinde ses getirmeye başladı.

Ancak Python ölmedi, çünkü artık Python 3 var

Programcı veya sistem yöneticisi iseniz kesinlikle bir noktada Python kullanmışsınızdır. Python’da daha önce hiç programlamadıysanız, kesinlikle Python ile yazılmış bir yazılım kullanmışsınızdır.

Python 2’nin yerini herhangi bir kesinti olmadan Python 3 aldı ve Python 1 den Python 2’ye geçtiğinde kötü bir şey olmadığı göz önüne alındığında, Python 2’nin “ölümü ” neden bu kadar önemli?.

Python 1 den Python 2’ye geçiş doğal bir süreçti ve geçiş sırasında çok büyük değişiklikler olmadan Python 2’ye geçiş sorunsuz şekilde oldu.

Python yetkilileri şöyle diyor;

“ Python 3.0 (diğer adıyla “Python 3000” veya “Py3k”), dilin 2.x sürüm satırlarıyla uyumlu olmayan yeni bir sürümüdür. Dil çoğunlukla aynıdır, ancak birçok ayrıntı, özellikle de sözlükler ve dizeler gibi yerleşik nesnelerin nasıl çalıştığı önemli ölçüde değişmiştir ve nihayet birçok kullanımdan kaldırılmış özellik dilden kaldırılmıştır. Ayrıca, standart kütüphane birkaç önemli yerde yeniden düzenlenmiştir. “

Bundan sonra nasıl ilerlemek gerekli

Python 2 ortamı artık güvenlik düzeltmeleri almayacak bu yüzden Python 3’ geçiş özellikle ciddi projelerde zorunlu gibi duruyor.

Tüm yeni Python projeleri için Python 3’ü kullanın.

Python 2 uygulamalarınızı kullanımdan kaldırmak veya taşımak için henüz bir planınız yoksa şimdi bir tane yapın.

Hala Python 2’de kodlama yapan bir satıcıya güveniyorsanız, onlardan ileriye gitme planlarını sorun.

Programlamaya yeni başlıyorsanız ve yeni başlıyorsanız Python 3’ü öğrenin.

Kaynak

Link

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu