Haberler

Facebook, 2019 Yılında 5,4 Milyar Sahte Hesabı Sildiğini Duyurdu

Sosyal medya platformu Facebook 2019’un başında bu yana toplam 5,4 milyar sahte hesabın silindiğini duyurdu. Geçen yıl aynı dönemde 2,1 milyar şüpheli hesap silinmişti.

Facebook son çalışma raporuna “Sahte, kötü niyetli hesaplar oluşturma girişimlerini algılama ve engelleme yeteneğimizi geliştirdik” diye ekledi.Sosyal ağ kullanıcılarının, özellikle politik ve sosyal konularda yanlış yönlendirme amaçlı sahte hesapları açmaya ve silmeye çok para harcadığını belirtti.

Facebook, 2016 ABD seçimlerinde yapılan manipülasyon ve Cambridge Analytica skandallarından sonra sahte hesap ve yalan içeriklerle mücadele etmek için 2018’den bu yana kademeli olarak, şüpheli hesapları bloklayarak daha sert yöntemlerle karşılık verdiğini belirtti.

CEO Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, “Rakamlarımızın yüksek olması, daha fazla zararlı içeriğin olduğu anlamına gelmiyor. Bu içeriği tanımlamak için daha fazla çalışacağımız anlamına geliyor” dedi.

İncelemeye göre Facebook, standartlarına uymayan içerikleri bulmak için ağırlıklı olarak yapay zeka teknolojilerini kullanıyor. Silinen sahte hesapların yüzde 98,5’i yapay zeka tarafından saptanırken, istenmeyen içeriklerin neredeyse hepsi yine bu algoritmalar sayesinde bulundu.

Kaynak

Link

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu