Haberler

Oracle ve Microsoft Bulut Üzerinde Birleşiyor

Değerli Dostlar,

Gün geçmiyor ki hayat bize yeni süprizler yaşatmasın. Bilindiği üzere Oracle ile Microsoft dünyanın en büyük veri tabanı yazılımı üreten firmaları ve bugün Microsoft kanadından Microsoft Azure ve Oracle Cloud arasında kritik iş yükü taşıma işlerini entegre edebileceği bulut birlikteliği haberini duyurdu.

Diğer bir değişle Microsoft Azure AI ve Analytics platformunu Oracle firmansının Otonom veri tabanına bağlayabileceksiniz.

Bu ortaklığın bir sonucu olarak, iki şirket öncelikli olarak aşağıdaki destekleri sağlayacğını bildirmekte.

  • Müşterilerin şirket içi veri merkezlerini her iki buluta da genişletmelerini sağlayarak Azure ve Oracle Cloud’u sorunsuz bir şekilde bağlanabilecek. Bu doğrudan bağlantı, şimdilik Ashburn (Kuzey Amerika) ve Azure ABD Doğu veri merkezinde başlamış durumda

  • Azure ve Oracle Cloud genelinde hizmetleri yönetmek için birleştirilmiş oturum açma ile kimlik erişim yönetimi deneyimini yaşayacağız. Diğer bir değişle mevcut olan Oracle uygulamaları, kimlik sağlayıcı olarak Azure Active Directory’yi kullanabilecek.
  • Oracle Cloud üzerinde çalışan Oracle veritabanlarıyla (RAC, Exadata, Otonom Veritabanı) Azure için özel uygulamaların ve Oracle uygulamalarının (JD Edwards EnterpriseOne, E-Business Suite, PeopleSoft, Oracle Retail, Hyperion) dağıtımları desteklenebilecek. Aynı Oracle uygulamaları, Oracle Cloud’daki Oracle veritabanlarıyla Azure’da çalışacak şekilde de sertifikalandırılabileceği için entegrasyon sorunsunsuz olacak.
  • Ortak bir destek modeli oluşturulacak, bu sayede teknik destekteki aksaklıkların önüne geçilecek.
  • Oracle Database, Windows Server ve Oracle Linux dahil olmak üzere çeşitli işletim sistemlerinde Azure’da çalışacak şekilde sertifikalandırılmaya devam edecek.

Özetle bu süreçte görüyoruz ki, sahanın büyük oyuncuları kısmen rekabet yerine güçlerini birleştirerek bizlere yardımcı olabiliyor. Birlikletik tahminizce kısa zamanda tüm veri merkezlerine yayılacaktır.

Sevgiler,

Kaynak;

https://news.microsoft.com/2019/06/05/microsoft-and-oracle-to-interconnect-microsoft-azure-and-oracle-cloud/

Buğra PARLAYAN

Çok sevdiği mesleği Oracle Veritabanı Yöneticiliğinde bulunmayan Türkçe kaynakları yazan hayırsever genco

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu