Haberler

Microsoft Teams’in Yeni Önizleme Sürümü: Hız ve Verimlilikte İki Kat Artış!

Microsoft yeni yaptığı açıklamada aşağıdaki bilgileri paylaştı;

“Bugün Windows için yeni Teams masaüstü uygulamasının önizleme sürümünü dağıtmaya başlıyoruz.

Kullanıcı geri bildirimlerini dinledik ve Teams’i baştan aşağı yeniden tasarladık, böylece daha hızlı, daha basit ve daha esnek bir deneyim sunuyoruz. Yeni Teams, hız, performans ve esneklik temelinde inşa edildi, böylece zaman kazanmanıza ve daha verimli bir şekilde iş birliği yapmanıza yardımcı oluyor.

Yeni Teams uygulaması, şimdi iki kat daha hızlı başlıyor ve toplantılara iki kat daha hızlı katılmanızı sağlıyor; böylece siz de en önemli konulara odaklanabilirsiniz. Yeni Teams, sistem kaynaklarının daha verimli kullanımı için optimize edildi ve bellek kullanımını %50’ye kadar azaltıyor. Ayrıca, farklı organizasyonlar arasında iş birliği yapan ve birden fazla iş veya okul hesabını yöneten kullanıcıları destekliyor. Artık birden fazla hesaba ve organizasyona aynı anda oturum açabilir ve hangisi kullanımda olursa olsun tüm hesaplarınız için bildirimler alabilirsiniz. Yeni Teams aynı zamanda IT yönetimini basitleştiriyor ve veri güvenliğini artırıyor.

Daha Hızlı ve Daha Az Kaynak Tüketimi:

Teams platformunu hızlı bir şekilde yenilemek için önemli bir yatırım yaptık ve yeni Teams’in mevcut Teams’e göre iki kat daha hızlı çalışmasını ve sistem kaynaklarının yarısını kullanmasını hedefledik.

Navigasyonu optimize etmek için, en sık gerçekleşen kullanıcı etkileşimlerine öncelik verdik, bunlar arasında farklı sohbetler, kanallar ve etkinlikler arasında geçiş yapma bulunuyor. Ortalama olarak, tipik bir kullanıcı ayda on bin kez değişiklik yapar; bu, daha hızlı ve daha duyarlı bir deneyimin önemini vurguluyor. Yeni Teams ile sohbetler, kanallar ve etkinlikler arasında geçiş anında olacak, içeriğin yüklenmesini beklemek zorunda kalmayacaksınız. Hızlı kaydırma deneyimi, hızlı bir şekilde ilgili bilgilere erişmeniz için önemlidir. Yeni Teams ile titreme azaltıldı ve bekleme süreleri azaltıldı. Bu değişiklik, uygulamanın eylemlerinize daha hızlı tepki vermesini sağlar. Yeni Teams uygulaması, belleği ve disk alanını diğer uygulamalar için serbest bırakmak ve daha geniş bir yelpazede bilgisayarlarda uyumluluk sağlamak için kaynak kullanımı için optimize edilmiştir.

GigaOm adlı bağımsız bir benchmarklama firması ile ortaklık yaptık ve yeni Teams’i klasik Teams ile üç farklı dizüstü bilgisayarda (düşük, genel amaçlı ve yüksek performanslı) karşılaştıran testler yaptık. GigaOm, yeni Teams ile klasik Teams’i yükleme davranışı, uygulama tepkileri ve bellek ve disk alanı gibi sistem kaynakları üzerindeki etkileri gibi alanlarda testler gerçekleştirdi.

İşte yeni Teams’in hız ve performans geliştirmelerine ilişkin bazı sonuçlar;

  • Uygulamayı kurma, klasik Teams’e göre 3 kat daha hızlı
  • Uygulamayı başlatma, klasik Teams’e göre 2 kat daha hızlı
  • Toplantılara katılma, klasik Teams’e göre 2 kat daha hızlı
  • Sohbet/kanallar arasında geçiş, klasik Teams’e göre 1.7 kat daha hızlı
  • Bellek kullanımı, klasik Teams’e göre %50 daha az
  • Disk alanı kullanımı, klasik Teams’e göre %70 daha az

Kurumsal Sınırları Aşarak Daha Etkili İş Birliği:

Farklı organizasyonlar arasında iş birliği yapmanın ve birden fazla iş veya okul hesabını yönetmenin zorluklarını anlıyoruz. Farklı organizasyonlar veya hesaplar arasında gerçek zamanlı bildirim alamıyorsunuz. Bir organizasyondan diğerine veya bir hesaptan diğerine geçiş yapmak, iş akışınızı kesintiye uğratıyor ve sürekli giriş yapmanızı gerektiriyor.

Yeni Teams, birden fazla hesabı aynı anda etkin bir şekilde oturum açarak ve hangisi kullanımda olursa olsun gerçek zamanlı bildirim alarak, farklı organizasyonlar arasında daha etkili bir şekilde iş birliği yapmanıza olanak tanıyacak. Birden fazla hesap ve organizasyonla sorunsuz bir şekilde etkileşimde bulunabilir ve bir görüşmeden veya toplantıdan çıkmadan diğer hesaplardaki kullanıcılarla etkileşimde kalabilirsiniz, böylece iş akışınız kesintiye uğramaz.

IT Yönetimini Basitleştirin:

Teams masaüstü uygulamasının dağıtımını hızlandırmak ve kullanıcı kurulumu ile ilişkili karmaşıklığı kaldırmak için tutarlı bir yönetim deneyimi sunmak istiyoruz. Artık yöneticiler, Microsoft Intune gibi uygulama yönetimi araçlarını kullanarak uygulama dağıtımını ve güncellemelerini basitleştirebilir. Intune, istemci uygulama modeli aracılığıyla MSIX uygulamalarını istemci cihazlara dağıtmayı desteklediği için MSIX paketlenmiş bir uygulamayı sessizce yükleyip kaldırabilir. Intune ve MSIX paketleme, yeni Teams uygulamasını daha güvenilir bir şekilde yüklemeyi sağlar ve ağ kullanımını ve disk alanını azaltarak daha az boş bellek kullanımıyla sonuçlanır.

İşletme Verilerinizi Güvende Tutun:

Siber saldırılardan kaynaklanan riskinizi azaltmak için, size saldırıları önlemenize, tespit etmenize ve bunlara yanıt vermenize yardımcı olacak çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz. Sistemimizin korunmasını artırmak için gelişmiş güvenlik önlemleri uyguladık, bunlar arasında Güvenilir Türlerin benimsenmesi ve daha katı bir İçerik Güvenlik Politikası uygulaması bulunuyor. Bu, yeni Teams uygulamasını kullanan kullanıcılara karşı cross-site scripting (XSS) saldırılarına karşı daha fazla koruma sağlar. Ayrıca, MSIX paketleme formatı, Teams’in Windows güvenlik özellikleri tarafından korunmasını ve güvenlik güncelleştirmeleri ve hata düzeltmeleri ile en son uygulama sürümüne sahip olmanızı sağlar.

Yeni Teams İle Başlayın:

Eğer genel önizleme programındaysanız, Yeni Teams’i Deneyin. Eğer Hedeflenen Sürüm programındaysanız, yeni Teams önizlemesine Nisan 2023 ortasında erişebilirsiniz.

Yeni Teams aşağıdaki adımları takip ederek edinebilirsiniz

Windows cihazınızdaki Teams masaüstü uygulamasını açın.

Teams uygulamasının sol üst köşesindeki “Try the new Teams” seçin.

Açılan diyalog kutusundan “Get it now” seçeneğini seçin. Yeni Teams kurulumuna başlayacaktır.

Teams uygulamanız yeniden başlatılarak yeni Teams deneyimi açılacaktır.

Klasik Teams’e Geri Dönme:

Klasik ve yeni Teams arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Klasik Teams’e geri dönmek için Teams’in üstünde yer alan “turn off the New Teams” ile kapatabilirsiniz.

Yeni ve klasik Teams arasında geçiş yaparken, şu anda kullandığınız sürüm kapatılır ve geçiş yaptığınız sürüm otomatik olarak açılır ve varsayılan sürüm olur.

Unutulmaması Gerekenler:

Yeni Teams’i denediğinizde, bu önizleme sürümünde yalnızca klasik Teams’de bulunan bazı özelliklerin bulunmadığını fark edebilirsiniz. 3. taraf uygulamalar, Line of Business (LOB) uygulamaları, çağrı kuyrukları gibi gelişmiş çağrı özellikleri ve breakout odaları gibi gelişmiş toplantı yetenekleri gibi özellikler henüz yayınlanmadı.

Kullanılabilirlik:

Yeni Teams uygulamasının önizlemesi şu anda yalnızca Windows’taki ticari kullanıcılara sunuluyor. Bu yeni Teams önizlemesini daha geniş bir müşteri grubuna, Eğitim, Hükümet Cloud’ları ve Mac, VDI ve Web gibi platformlara bu takvim yılı içinde sunmak için çalışıyoruz. En güncel ürün gelişmeleriyle ilgili bilgi almak için Microsoft 365 yol haritasını ve Teams’te Neler Yeni sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

iOS ve Android üzerindeki Teams mobil uygulama deneyimine doğrudan bir etkisi olmadığından, yeni Teams çoğunlukla masaüstü, web ve VDI odaklı bir mimari güncellemesidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu