Haberler

Xiaomi Patent Rekoru Kırmaya Devam Ediyor!

Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi, 29 bin onaylı patenti geride bıraktığını duyuran bir basın bülteni yayınladı. Yayınlanan bültende Xiaomi’nin hangi alanlarda patent sahibi olduğu da açıkça paylaşıldı. Detaylar haberimizde.

Xiaomi marka logosu 2022

Xiaomi tarafından yayınlanan kapsamlı raporda; bulut bilişimi, yapay zekâ, 5G mobil iletişimi ve büyük veri gibi alanlar başta olmak üzere 12 alanda faaliyet gösterdiği görülüyor. Bunun yanı sıra 98 alt semente ulaşmış olan Xiaomi, küresel bir marka haline geldi. Markanın yıllar süren AR-GE çalışmalarının ardından ortaya çıkan teknolojik inovasyonlar ise küresel bir marka oluşunun sırrı olarak görülüyor. Teknoloji devi Xiaomi, Eylül 2022 itibarıyla dünya genelinde 60’ın üzerinde ülke ve bölge merkezli 29 bini aşkın patente sahip olduğunu açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Xiaomi, faaliyet gösterdiği bu alanlarda fikri mülkiyet alanında önemli başarılar elde etti. Grup, 30 Eylül 2021 itibarıyla 5G’nin kendi beyan ettiği patent ailelerinde dünya genelinde 13. sırada yer aldı. Xiaomi, 30 Eylül 2022 itibarıyla dünya genelinde 60’tan fazla ülke ve bölgeyi kapsayan 29.000’in üzerinde patent aldı.”

Xiaomi’yi başarıya götüren yol

Xiaomi, 2013 yılında yalnızca Çin pazarında aktif olan ve kendi geliştirdiği MIUI işletim sistemini geliştiren bir markaydı. Belirli bir yol alındıktan sonra Avrupa pazarına da giriş yapan firma, yurtdışında oldukça büyük bir etki yarattı. Çin menşeili akıllı telefonlar bir anda Avrupa’nın dört bir bölgesine dağılırken bu durum patent sahiplerinin de dikkatinden kaçmadı. 2014-2019 yıllarında gelişimini hızlandıran Xiaomi, bu dönemde toplamda 6 binin üzerinde patent başvurusuyla rekor kırdı.

Şirketin, Temmuz 2014’te Hindistan pazarına da giriş yapması sonucu dünyanın en büyük firmalarından olan Ericsson ile davalık oldu. Beş yıl boyunca süren yasal süreç; Ericsson ile Xiaomi’nin uzlaşması sonucunda 2019 yılında sonlandı. Aynı zamanda 2016 yılında küresel çapta Microsoft ile olan ilişkilerini de genişleten Xiaomi, günümüzde 29 bini aşkın patente sahip olan bir teknoloji devi haline geldi.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu