Haberler

Nvidia’nın Dev Arm Alımı Resmi Olarak İptal Edildi

Nvidia’nın Arm’ı almak için sunduğu 40 milyar dolarlık teklifi son buldu. Softbank pazartesi günü teklifin “önemli düzenleyici zorluklar” sebebiyle sonlandırıldığını açıkladı.

Teklif 2020’nin eylül ayında duyurulmuştu. ABD, Birleşik Krallık ve AB’de olumsuzlukla karşılanan teklife, ABD Federal Ticaret Komisyonu da bir dava ile karşılık vermişti. Davaya sebep olarak Nvidia’nın rakiplerine de çip üreten bir firmaya sahip olmasının onu çok güçlendireceği gösterilmişti.

Nvidia’nın alım girişiminden rakipleri de rahatsız olmuştu. Tüketici ağırsikletleri Microsoft, Qualcomm, Intel ve Amazon, Arm’ın çiplerine bel bağlayan firmalardandı. Nvidia’nın Arm’ın global müşterilerine olan nötral politikasını koruyacağı açıklaması bu rakipleri dindirmek için yeterli olmamıştı.

Şimdi ise başlangıçta 18 ay içinde halledilmesi beklenen alımın Nvidia tarafından terk edildiği duyuruldu. Nvidia, teklifi iptal etmesi ve dolayısıyla alım işleminin başarısız olması sebebiyle Arm’ın sahibi Softbank’a 1.25 milyar dolar vermeye mecbur bırakılacak.

Nvidia’nın Arm’ı alımının, yarı iletkenler endüstrisindeki en büyük alım olması bekleniyordu. Alım aynı zamanda grafik kartı üreticisine, geliştirdiği çiplerin mimarisi günümüzde her araçta kullanılan bir firma üzerinde kontrol sağlayacaktı. Bu araçlar arasında arabalar, giyilebilir teknolojiler ve telefonlar bulunuyor.

Kaynak: gizmodo.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu