Haberler

WhatsApp Android İçin Son Beta Sürümünde Doğrudan Sohbet Aktarımı Özelliğini Test Etmeye Başladı

WhatsApp’ın, bir kullanıcının hesabının bir cihazdan diğerine taşınmasını kolaylaştıracak yeni bir sohbet aktarım özelliğini kullanıma sunduğu bildiriliyor. Sohbetleri ve ekleri iki telefon arasında aktaran özellik şimdilik Android telefonlarla sınırlı görünüyor. Ancak, Meta’nın sahip olduğu mesajlaşma platformunun özellik eşitliğini korumak için gelecekte bu işlevi iOS kullanıcılarına da sunması bekleniyor.

Önceden, kullanıcıların sohbetlerini başka bir telefona aktarmadan önce Google Drive hesaplarına yedeklemeleri gerekiyordu. Sohbet yedeklerini bulut üzerinden geri yüklemek hala kullanıcılar tarafından kullanılabilir ve sohbet aktarım aracı alternatif bir seçenek olarak eklenmiştir. Kullanıcılar ayrıca eski sohbetleri geri yüklemeden WhatsApp’ı yeni cihazda kurmayı da tercih edebilirler.

Bu özellik, büyük sohbet yedekleri olan ve bunları yavaş bir İnternet bağlantısı üzerinden yedeklemek ve geri yüklemek istemeyen kullanıcılar için inanılmaz derecede yararlı olabilir. Sohbetleri eski bir akıllı telefondan yenisine taşıma işlemine daha hızlı bir alternatif sunabilir.

Bu yeni güncellemeyle birlikte, Sohbetler bölümünün altında görülen ek bir seçenek var. Buna erişmek için kullanıcıların WhatsApp Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Aktarımı bölümüne gitmeleri gerekiyor. Uygulama daha sonra, kullanıcıların sohbetlerin aktarılmasını istedikleri cihazı kullanarak taramaları gereken bir QR kodu görüntüleyecektir.

Şu anda bu özellik yalnızca belirli beta kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Android 2.23.9.19 sürümü için WhatsApp beta ile uyumlu olan rapora göre, özellik önümüzdeki birkaç hafta içinde gelecek güncellemelerle kademeli olarak tüm Android kullanıcılarına sunulacak.

kaynak: gadgets360

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu