Haberler

iPadOS 16.1 Güncellemesi Yayınlandı

Apple, Haziran ayında düzenlediği WWDC 2022 etkinliğinde tanıtımını yaptığı iPadOS 16.1 güncellemesini bugün akşam saatlerinde tüm kullanıcılar için yayınladı. iPadOS 16.1 özellikleri ve güncelleme alan modeller içeriğimizde.

iPadOS 16.1 Güncellemesi
iPadOS 16.1 Güncellemesi

Apple, bugün akşam saatlerinde iPhone modellerine yönelik iOS 16.1 güncellemesini, Mac bilgisayarlar için MacOS 13 Ventura güncellemesini ve tablet modellerine yönelik iPadOS 16.1 güncellemesini yayınladı. Diğer güncellemelere ilişkin bilgileri ve yüklemeleri linkler aracılığıyla ÇözümPark üzerinden inceleyebilirsiniz.

iPadOS 16.1 güncellemesi alan modeller

Apple’ın iPad tabletleri için yayınlanan iPadOS 16.1 güncellemesi tüm iPad Pro modellerine, 3. Nesil ve daha yeni iPad Air modellerine, 5. Nesil ve daha yeni iPad modellerine ve yine 5. Nesil ve daha üst iPad Mini modellerine gönderiliyor.

iPadOS 16.1 ile gelen yenilikler

iPadOS 16.1 ile birlikte gelen özellikler iPad modellerine göre değişkenlik gösteriyor. Yeni sürümle birlikte gelen en önemli özellik ise Stage Manager özelliği. Apple Stage Manager özelliğini şöyle açıklıyor;

“Stage Manager, uygulamaları ve pencereleri otomatik olarak düzenleyip görevler arası geçişleri hızlı ve kolay hale getiren, tamamıyla yeni bir multitasking deneyimi sunuyor. Kullanıcılar bir iPad ekranında ilk kez, üst üste farklı boyutlarda pencereler açabiliyor, pencereleri kenardan sürükleyip bırakabiliyor veya daha hızlı ve esnek bir multitasking deneyimi için uygulamaları gruplandırarak Dock’tan çalıştırabiliyor. Kullanıcıların üzerinde çalıştığı uygulama penceresi belirgin bir şekilde merkezde yer alıyor ve diğer açık uygulamalar ve pencereler son kullanılma zamanlarına göre sol tarafta sıralanıyor. Stage Manager, M1 çipli iPad Pro’da ve iPad Air’de 6K’ya kadar çözünürlüklerde tam harici ekran desteği de sunuyor. Böylece kullanıcılar ideal çalışma alanlarını oluşturup iPad’de ve harici ekranda dörder adet uygulamayla çalışabiliyor.”

Güncelleme ile birlikte web tarayıcısı Safari, Mail uygulaması ve Hava durumu uygulamaları da birçok yeni özellik kazanıyor. iPhone ve Mac’lerde gördüğümüz geçiş anahtarı (passkey) özelliği, mail planlama ve geri alma özelliği gibi özellikler iPadler için de kullanılabilir hale geliyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu