Haberler

Elon Musk, Twitter Arayüzünde Yapılacak Güncellemeyi Duyurdu

Mikroblog platformu Twitter’da Elon Musk’ın satın alması sonrası yaşanan yeniden yapılanma dönemi sürüyor. Elon Musk, Twitter arayüzü için yapılacak yeni bir güncellemeyi duyurdu. Detaylar haberimizde.

Yeni Twitter özellikleri

Elon Musk’ın satın almasının ardından Twitter’da çok büyük büyük değişiklikler yapılmıştı. Mavi tik özelliğinin ücretli hale gelmesi, çalışanların işten çıkarılması ve Twitter binasındaki bazı ürünlerin satışa sunulması bu değişikliklerden bazılarıydı. Şimdiyse yeni bir özelliğin geleceği duyuruldu. Geçtiğimiz yıllarda denenen fakat kullanıcıların memnun kalmaması üzerine 5 gün içinde kaldırılan bu özellik, Elon Musk tarafından yeniden gündeme getirildi. Şuanda test aşamasında olan özellik 2023 yılının başlarında kullanıcıya sunulacak.

Twitter’a önemli bir güncelleme geliyor

Yeni gelen güncellemeyle anasayfa arayüzünde büyük bir değişiklik yapılması planlanıyor. 2023 yılında kullanıma sunulması beklenen bu güncelleme kapsamında kullanıcılar, sayfayı yana kaydırarak kişilerin gönderilerini görebilecek ve gönderiler arasında geçiş yapabilecek. Konu ile ilgili kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunan Elon Musk, hali hazırda ekranın sağ üst kısmında yer alan yıldız simgesi kullanılarak yapılan geçişlerin kaydırma temelli bir sisteme geçeceğini duyurdu.

Popüler bir geliştirici olan Alexandro Paluzzi, yeni gelecek olan özelliği sert şekilde eleştirdi. Bu özelliğin daha önce kullanıldığını fakat Twitter kullanıcılarının beğenmemesi / memnun kalmaması üzerine kaldırıldığını söyleyen Paluzzi, bu özelliğin gereksiz olduğunu da vurguladı.

Paluzzi’nin yaptığı bu açıklama tartışmaya dönüşebilir. Elon Musk’ın olumsuz geri bildirimler sonucunda geri adım atıp atmayacağı ise merak konusu.

Yapmış olduğu değişikliklerle gündemden düşmeyen Elon Musk, her hamlesinde tepkilerin odağı olmayı başarıyor. Bu özelliğin Twitter işlevselliğini engellediği, kullanıcı deneyimi konusunda olumsuz etkileri olacağını ifade eden diğer uygulama geliştiricileri; kısa süre sonra kaldırılacağını düşündüklerini belirtti.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu