Güvenlik

WatchGuard Firewall Urunlerine Genel Bakis Bolum 1

WatchGuard ürünlerine genel bakış başlıklı bu makalemde güvenliğin kırmızı güneşi sloganıyla tekrar Türkiye piyasasına sağlam bir giriş yapan WatchGuardın firewall ürünlerini genel hatlarıyla anlatmaya  çalışacağım.

Öncelikle WatchGuard ın ürün gamı temelde üç sınıfa ayrılıyor.

1 . Küçük ve orta ölçekli yapılar için EDGE series

2. Orta ölçekli yapılar için CORE series

3. Büyük ölçekli yapılar için PEAK series

 

Seriler arasında ortak kullanılan bir takım özellikler var bunların bazılarından bahsetmek gerekli.

image001

Tüm WatchGuard ürünlerinin registrasyon işlemi aynı. Siteye girip login olduktan sonra active linkine girip seri nonuzu yazıyorsunuz ve size key veriyor.

 

 

image002 

 

 

Herhangi bir cihazı register Ettikten sonra internet sitesinde ilgili ürünün software lerini çekip kullanabiliyorsun. WebBlocker , quarantine server , log server  , report server , ssl VPN client…. Gibi yazılımlar ortak.

 

Burada belirtmemiz gereken şu ki ; aynı seriye ait olan bir WatchGuard ürünü alan yöneticiler, bir üst ürüne lisans satın alarak geçebiliyorlar. Yani WatchGuard X10e alan bir firma, kullanıcı adedinin bir süre sonra artması üzerine bir upgrade lisansı aldığında WatchGuard  x55e nin özelliklerine cihazını güncelleyebiliyor. Bu özellik dediğim gibi diğer seriler içinde geçerli. Buradan çıkartacağımız sonuç şudur ki WatchGuard ürünlerindeki tüm modeller donanımsal olarak gerekli teknolojiye sahip fakat lisansla kısıtlanmakta.

 

Tüm WatchGuard modelleri   RoHS (Belirli Zararlı Maddelerin Kullanımını Kısıtlama)Yasasına göre uyumlu olmak üretilmiş. Ürünler üretiminde kullanılan malzemeler de Kurşun, Kadminyum, Civa ve bromürlü bileşenler gibi insan sağlığına zararlı maddeler içermemekte.

image003

 

Tüm WatchGuard modellerinde console bağlantısı  var.

 

Tüm modellerde live security servisiyle güvenlikle ilgili haberler ile ilgili bilgilendirmeye sahip olabiliyorsunuz. WatchGuard yeni tehditler ve yapmanız gerekenleri maille bildiriyor.

 

WatchGuard Edge Serisi hariç tüm modeller aynı arayüzle erişilebiliyor. (edge serisinde configrasyon yapma hariç diğer özellikler kullanılabiliyor.) Edge serisinde Web ten yönetim mevcut. Ayrıca mart sonunda çıkacak fireware ile edge ile diğerlerinden yönetim olarak farkı kalmayacak.

 

Tüm WatchGuard ürünlerinde  gurup yada kullanıcıya değil , protokollere grup yada userlar atanmakta.

 

Tüm WatchGuard modellerde WAN failover var.

 

Tüm WatchGuard ürünler Zero Day Protection özelliğine sahip ki bu özellik çok az firewallda var.

 

Lisanslama olarak baktığımızda en büyüğünden en küçük ürüne kadar BUNDLE 1 – 2 – 3 yıllık lisansları mevcut. Hesapladığım kadarıyla da 2-3 yıllık BUNDLE alırsanız fiyat avantajınız oldukça fazla.

 

Eğer BUNDLE (Yani tüm servislerin hepsini WebBlocker, İps, Gateway antivirüs,Spam….) almak istemiyorsanız bahsi geçen servisleri ayrı ayrı alma yada sadece cihazı alma şansına da sahipsiniz.

 

Ürünle ilgili kampanyalar sıklıklıkla yapılıyor. Ürün değişimi , rakip üründen geçiş , devlet kurumları, Eğitim kurumları , Hastaneler…. Gibi yerlerde ek olarak iyi bir indirime sahip oluyorsunuz.

 

 

Ve son olarak tüm modelleri KIRMIZI  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu