Windows 10 Wi-Fi Hot Spot Kullanımı

Bu makalemizde Windows 10 üzerinde hot spot özelliğine değineceğiz. Bahsi geçen işlemler geriye doğru bakacak olursak Windows 8.1, Windows 8 ve Windows 7 işletim sistemi üzerinde de mümkün. Bu işleri 3. Parti yazılımlar ile yapabiliyoruz fakat işletim sistemimiz üzerinde sağlanan bu kolaylığı kullanmak en mantıklısı. Sözü fazla uzatmadan işlemleri nasıl yapacağımıza bakalım.

Öncelikle kesinlikle internete bağlı olan bir Wi-Fi adaptöre sahip olmamız gerekir. Ben tüm bağlantılarımı kapatarak sadece Wi-Fi üzerinden internete çıkış sağladım.

Aşağıda görüldüğü gibi internete çıkış yapabilmekteyiz.

Öncelikle Command Promtu yönetici olarak çalıştıralım.

Aşağıdaki komutu uygulayalım. Burada yer alan SSID ve Key kısmına kendinize özel tanımlama girebilirsiniz.

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=COZUMPARK key=COZUMPARK

Komutumuz başarı ile uygulandı.

Şimdi oluşturulan paylaştırılmış Wi-fi networkünü start duruma getirelim.

netsh wlan start hostednetwork

Komutumuz başarı ile çalıştı.

Aşağıda COZUMPARK isimli sanal hotspot ağımız görünmektedir. Şimdi paylaştığımız network üzerinde bir ayar yapmamız gerekmekte. Bu işlem için ağ üzerinde sağ tıklayarak Özellikler kısmına gelelim.

Paylaşılan ağa erişim sağlayacak olan cihazların internete çıkabilmesi için “Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın” seçeneğini seçmemiz gerekmetedir.

Bu seçimden sonra akıllı telefonum üzerinden test yapmak istiyorum. Ağ arattığımızda oluşturulan ağ görünmekte. COZUMPARK ağımızı seçiyoruz.

Komutumuzda belirlediğimiz parolamızı giriyoruz.

Ağımıza başarı ile bağlantı sağladık.

İnternete sorunsuz erişim sağlamaktayız.

Bilgisayarımızı veya oturumumuzu kapattığımızda bu bağlantı sonra erecektir. Bu adımları tekrarlamamız gerekecektir. Bunun bat dosyası yaparak kolaylaştırabiliriz.

Umarım yararlı olur. Bir başka makalede görüşmek dileğiyle.

 

Exit mobile version