Veeam GFS Backup Nedir?

Veeam GFS Backup

Veeam GFS Backup :

Veeam Backup & Replication yazılımında bulunan GFS (Grandfather-Father-Son) yedekleme stratejisi, verilerin düzenli ve uzun vadeli saklanması için optimize edilmiş bir yöntemdir. Bazı şirketlerin özellikle finans sektöründe bulunan şirketler için uzun süreli verilerin tutulması önem arz eder. GFS ile birlikte Yıllık – Aylık ve Haftalık Backuplarımızı alıp talep ettiğimiz süre kadar bu backupları saklayabilmekteyiz.

Grandfather-Father-Son Hiyerarşisi:

Aşağıdaki görsel üzerinde ise GFS Backup’ın Schedule’ı görülmektedir. Görselde Pazar günleri Haftalık Backup alınmakta olup diğer günler ise günlük Backuplar alınmaktadır ek olarak ayın son günü ise Aylık Backup’ın Schedule edildiği görülmektedir.

GFS’in Faydaları Nedir?

Veeam GFS yedekleme stratejisi, esnekliği, güvenliği ve uzun vadeli veri saklama ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır. Bu strateji, organizasyonların veri yönetimi süreçlerini optimize etmelerine ve verilerini etkili bir şekilde korumalarına yardımcı olabilir.

Veeam Backup & Replication Üzerinde GFS Nasıl Aktif Edilir ?

İlk olarak GFS’i aktif edeceğimiz Backup Jobımıza Edit diyerek Storage kısmına gelmemiz gerekli.

Daha sonra GFS özelliğini yani aşağıdaki görselde işaretli olan “ Keep certain full backups longer for archival purposes “ aktif etmemiz gereklidir.

Son olarak Configure diyerek Yıllık – Aylık ve Haftalık Backuplardan hangilerinin alınmasını istiyorsak aktif edip hangi zamanda çalışacağını ve ne kadar süre saklanacağını belirliyoruz.

Haftalık Backup Çalışma Aralığı :

Haftalık Backup’ın alınmasını istediğimiz herhangi bir günü seçiyoruz.

Aylık Backup Çalışma Aralığı :

Aylık Backup için Ayın ilk günü ya da son günün Schedule edebiliyoruz.

Yıllık Backup Çalışma Aralığı :

Yıllık Backuplarda da yıl içerisinde hangi Ayda alınacağını seçmemiz gerekiyor.

Exit mobile version