SCCM Console Öğelerinin Tanıtımı

Bu makelemizde SCCM Console en çok kullanılan bölümleri ve seçenekleri hakkında bilgilendirme sağlayacağım. Şimdi bunları detaylı şekilde açıklayalım.

  1. Users: Organizasyonunuzda bulunan Active Directory yapınızdaki tüm kullanıcıları listelemektedir.
  2. Devices: Organizasyonunuzda bulunan Active Directory yapınızdaki tüm client’ları ve sunucuları listelemektedir.
  3. User Collections: Yapınızda bulunan kullanıcıları ayrı ayrı departman halinde koleksiyonlara ayırabiliriz (örnek olarak ; Hukuk Collection oluşturup, altına Hukuk departmanı çalışanlarını üye edebiliriz.
  4. Device Collection: Yapınızda bulunan cihazları işletim sistemi, departman, update geçilmesi gereken makineler ,geçilmemesi gereken makineler vb. kriterlerde ayırabiliriz.

Asset and Compliance sekmesinde;

Active Directory ortamımızda bulunan kullanıcı ve cihazlarımızın collection gruplarını ve User State Migration (kullanıcı göç aracı) özelliği , yapımızda bulunan programların lisans envanterleri , Yapımızda kullanılan programların ne sıklıkta kullanıldığını ve bilgilerini gösteren Software Metering raporları ve Güvenlik yazılımı (Endpoint Protection) gibi uygulamalar bu sekmededir.

Software Library Sekmesinde ;

Uygulama dağıtımı , yamalar ve yazılım güncellemeleri , Office 365 İstemci yönetimi imkanı sağlamaktadır. Kullanılan en yaygın amaçlar ; uygulama dağıtımı, yazılım güncelleme ve Microsoft Update işlemlerinin dağıtılması

Monitoring Sekmesinde ;

Site’nızı ve site bileşenlerinin uyarılarını  ve deployment raporlarını incelemek istersek bu sekme üzerinden gerçekleştirebiliriz.

Administration sekmesinde ;

System admin’lerinin en çok yönetimsel anlamda kullanmış olduğu menülerden bir tanesidir. Herhangi bir yönetim değişikliği , Site konfigurasyonlarının yönetimi, Organizasyonunuzdaki BT çalışanlarının delegasyonunun yönetimi gibi yönetimsel işlemler yapılmaktadır.

System Center Configuration Manager Console ekranının sol üst köşesinde ilgili seçeneği seçerek aşağıda belirttiğim işlemleri yapabilirsiniz ;

Connect to a site ; Başka bir Site ‘a bağlanabilirsiniz.

Connect via Windows PowerShell ; SCCM İşlemlerini Powershell komutları ile yapabilirsiniz.

Connect via Windows PowerShell ISE ; SCCM Üzerinde uygulama yapacağımız script’leri ISE ile düzenleyerek çalışıp çalışmadığını kontrol edebiliriz.

About Configuration Manager ; SCCM sunucumuzun versiyonu hakkında bilgi alabiliriz.

Help ; SCCM ile alakalı Yardım ekranı açılır.

License Terms ; SCCM Lisanslama işlemleri ve adımlarıyla alakalı Microsoft web sitesine yönlendirme işlemi sağlar.

Privacy Statement ; Microsoft Gizlilik bildirimi ile alakalı bilgileri aktarmak amaçlı Microsoft web sitesine yönlendirme işlemi sağlar.

Exit ; SCCM Console ekranından çıkmamızı sağlar.

Makalemi zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Diğer makalelerimde görüşmek üzere

Faydalı olması Dileğiyle…

Exit mobile version