Microsoft’dan Zoom’a Rakip: Meet Now

Microsoft geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Windows 10 Insider Preview Build 20211″ numaralı güncellemede, Zoom’a rakip olacak bir özelliği Windows 10′ a eklemek üzere.

Meet Now

Covid-19 Pandemisi tüm dünyada etkilerini sürdürmeye devam ederken, evden çalışanlar için görüntülü görüşme talepleri hızla artmaya devam ediyor. Son olarak artan müşteri talebini gören Google, toplantı özelliğini Gmail’e eklediğini görmüştük. Fakat bu Zoom’a olan ilgiyi azaltmaya yetmedi.

Pandemi sürecinde Zoom kullanıcı sayısında büyük bir sıçrama yaparak piyasayı domine etmişti. Microsft Skype hizmeti ve Google’ ın Gmail’e eklediği toplantı özelliği beklenen ilgiyi kullanıcı tarafında görmemişti.

Şimdi ise Microsoft yeni bir hizmeti devreye sokma hazırlığında. Meet Now Windows 10′ un bir sonraki güncellemesinde bilgisayarımıza yerleşik olarak gelecek. Kurumsal çözümler için güvenliğin önemli olduğu kaçınılmaz bir gerçekken, 3. parti uygulama yerine Windows’un kendi içerisinde olan görüntülü görüşme özelliği, Zoom’a darbe vurabilir.

Henüz test aşamasında olan hizmetin, Skype istemcisinden yararlandığı görülüyor. Hizmetin ne zaman genel kullanıma sunulacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Kaynak

Exit mobile version