EMC Isilon OneFS Simulator – Bölüm 2

Yazımızın birinci bölümde, ISILON Lab ortamımızın alt yapısını oluşturmuştuk. Bu bölümde ise ikinci ve üçüncü ISILON Node ‘larını sistemimize dahil edeceğiz. İlk bölümdeki sistem gereklilikleri değişmemektedir.

Simulator dosyalarının bulunmuş olduğu dizindeki Clone-2 klasörü içerisindeki xxx.clone2.vmx dosyasını Vmware Workstation yazılımı ile açıyoruz ve sonrasında çalıştırıyoruz.

Bütün disklerin formatlanacağını bildiren uyarı mesajını “ yes “ yazarak onaylıyoruz.

Join an existing Cluster” seçeneğini seçiyoruz.

Mevcut Cluster’larımızın listesi burada yer alacaktır. Bu ekranda Cluster bilgisini göremiyorsanız muhtemel problemleriniz, ilk nodunuzun kapalı olması yada network yapılandırmanızın hatalı olmasıdır.

 Sonrasında ISILON bütün herşeyi otomatik olarak gerçekleştirecektir ve kısa bir süre sonra login ekranı ile karşılacaksınız.

Yapmış olduğumuz bu işlemlerin aynısını diğer node’larımız içinde gerçekleştiriyoruz. Biz Isılon makalelerimize 3 Node ‘tan oluşan bir ortam ile devam edeceğimizden dolayı ben üçücü node ‘un kurulumunu da gerçekleştiriyorum. Simülatör yazılımı en fazla altı Node ‘tan oluşan bir Lab ortamına destek vermektedir bundan dolayı siz dilerseniz Lab ortamınızı daha da genişletebilirsiniz.

Kurulum işlemi tamamlandığında Node ‘lar ISILON yönetim penceresinde kullanım için hazırdır ve ekstra bir şey yapmanıza ihtiyaç duymazlar.

Artık Lab ortamımız hazır hale geldiğine göre ISILON kullanımına geçebiliriz. Bir sonraki makalemizde Storage Poollarımızı oluşturup temel kullanım işlemlerini gerçekleştireceğiz.

Faydalı olması dileğimle.

Exit mobile version