DonanımHaberler

Yapay Zeka İşlemleri Hızlanacak! Crucial LPCAMM2 tanıtıldı

NVIDIA, AMD ve Intel başta olmak üzere teknoloji devleri, yapay zeka uygulamaları için özel çözümler üretmeye devam ediyor. Crucial bellek (RAM) modelleriyle tanınan Micron Technology, workstation laptop modelleri için LPDDR5X teknolojisine sahip LPCAMM2 serisini tanıttı. İşte Crucial LPCAMM2 özellikleri…

Açıklanan bilgilere göre LPCAMM2, DDR5 SODIMM belleklere kıyasla yüzde 58 daha düşük güç tüketimine sahip olacak. Bununla birlikte şirket, yeni bellek serisinin rakiplerinden yüzde 64 daha az yer kapladığını açıkladı.

Tek modül ile daha iyi bant genişliği sunabilen LPCAMM2 serisi, yapay zeka odaklı dizüstü bilgisayarlarda karşımıza çıkacak. Lenovo ThinkPad P1 Gen 7 modelinde kullanılacağı belirtilen bellek, performans konusunda oldukça iddialı.

Yapay zeka odaklı bellek: Crucial LPCAMM2 özellikleri

Crucial LPCAMM2, LPDDR5X teknolojisi sayesinde 7.500 MT/s hıza ulaşabilecek. Bu değerin standart dizüstü modellerinde kullanılan DDR5 SODIMM teknolojisinde 1.3 kat daha hızlı olduğunu belirtelim.

Yüksek bant genişliği sunan LCAMM2 modülleri, 128 Bit CPU veri yolunun tamamını verimli şekilde kullanma imkanı sunuyor. Micron, PCMark 10 testlerine göre kullanıcıların dijital içerik oluşturma gibi iş yükleri için performanslarını yüzde 7’ye kadar artırabileceğinin altını çizdi.

HPE Aruba İçin Güncelleme Vakti haberimize göz atabilirsiniz.

Konu hakkında açıklama yapan Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Direktörü Jonathan Weech, “LPCAMM2 serisi belleklerde üstün performans, yükseltilebilirlik (yeni belleklerimiz ince olmasına rağmen sök/tak imkanı sunuyor), güç verimliliği ve yüksek performanslı bellek teknolojisinin avantajlarından yararlanmak isteyen mobil iş istasyonu kullanıcıları için ezber bozan bir ürün.” ifadelerine yer verdi.

Yiğit Ali Demir

2007 yılında bilişim sektörüne ayak basan Yiğit Ali, yaklaşık 10 yıldır teknoloji içeriği üretiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu