Citrix XenDesktop 7.15 LTSR Kurulum – Bölüm 2

Merhaba, öncelikle makalemin ilk bölümüne ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz;

https://www.cozumpark.com/blogs/citrix/archive/2018/01/07/citrix-xendesktop-7-15-ltsr-kurulum-bolum-1.aspx

Şimdi makalemin ikinci bölümünde kaldığımız yerden devam edelim.

Citrix XenDesktop 7.15 LTSR makalemize site konfigürasyonumuz ile devam ediyoruz. Karşımıza gelen ekranda Citrix Site ismimizi belirliyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

 

 

Databases sekmesine geldiğimizde SQL konfigürasyon ayarları bizden istenmektedir. Ben test ortamına kurduğumdan dolayı localhost olarak gösteriyorum. Ayrıca ikinci Delivery Controller’umuz var ise Select sekmesinden onuda seçmemiz gerekiyor.

 

 

Licensing sekmesinde lisans sunucumuzun adresini belirtiyoruz. Benim test ortamım olduğundan dolayı 30 günlük ve localhost olarak seçeneklerimi ayarlayıp Next diyerek devam ediyorum.

 

Connection sekmesine geldiğimizde bizden kullanmış olduğumuz Hypervisor katmanımızın bağlantı bilgilerini istemektedir. Ben XenServer kullandığım için ilgili ayarları ekleyip Next ile devam ediyorum.

 

Store Management sekmesinde karşımıza iki seçenek gelmektedir. Share ve Local, bu seçeneklerden altyapınıza uygun bir seçenek ile devam edebilirsiniz. Test ortamımda Local Storage olarak devam ediyorum.

Storage Selection sekmesinde ise belirlemiş olduğumuz Storage yapılandırmamıza uygun alanları beliyoruz.
Peki bu alanlar nedir?
Operating System – Personel vDisk – Temporary, bu alanları eğer istersek ayrı ayrı storage Lun’larında tutabiliriz. Benim test ortamı olduğunda dolayı sadece tek bir disk alanımı görmekteyim. Dilersek bu değişikliği yani ekstra disk alanlarımı daha sonrada ekleyip yukarıda belirlenen alanları tekrardan düzenleyebilirim. Ben default olarak devam ediyorum.

 

Network sekmesinde Resource hostlarımız için Network ayarlarımızı yapılandırıyoruz.

 

Additional Features sekmesinde ise App-V karşımıza gelmektedir. Buda Microsoft’un uyguluma sanallaştırmasını eğer kullanıyorsak buradan eklememiz gerekmektedir. Next ile devam ediyorum.

 

Summary sekmesinde bütün yapılandırmamıza tekrardan göz atmamızı sağlamaktadır. Finish diyerek yapılandırma işlemimize başlıyoruz.

Ve Site yapılandırmamız tamamlanmıştır.

 

Bir sonraki makalemizde Master Image hazırlama, Machine Catalog ve Deliver Groups yapılandırmalarını yapacağız.

Umarım faydalı bir makale olmuştur.

Görüşmek üzere.

Exit mobile version