Azure IoT Uygulamaları- Azure IoT LAB Uygulamalarına Başlarken – Bölüm 3

Bir önceki makalemizde, Iot Hub ile işlevsel bi takım uygualamara değineceğiz, IoT Hub özelinde kaynak oluşturmaya bu makalede devam edeceğiz. Bu bölümün daha iyi anlaşılması adına, 1. Ve 2. Makalelerini okumanızı tavsiye ederim.

 

Gerekli bağlantıları tamamladıktan sonra, artık kaynak tüketimi ve kaynakların tüketim fonksiyonlarını tanımlamaya geldi, kullanılacak veri depolama alanların planlanması ne kadar ücret yansıtılacağı gibi bir çok detayın planlandığı ve linklendiği başlıkların oluşturulmasına geçelim.

 

Öncelikle bu işlemler için bir fonksiyon oluşturulması gerekli, aşağıdaki işlem adımlarını takip ediniz.

 

 

Açılan Pencerede, oluştur işlem adımı ile “Oluştur” dedikten sonra, aşağıdaki açılan pencerede daha evvelki ayarlar ile entegre edilmesi için ilgili detayları oluşturuyorsunuz.

 

Ardından “oluştur” butonuna tıklayınız. Sekmenin en altında yer alır.

 

Kaynak oluşturulduktan sonra, veri yolu iletişimi için iletişim kuyruk detayının tanımlanması gerekli bunun için aşağıdaki işlem adımlarını kırmızı ile olanları takip ediniz.

 

 

Ardından aşağıdaki detayları özelleştirerek, Log ve Servis tutma detaylarını girmelisiniz.

 

 

Ardından “create” veya “oluştur” seçeneği ile kuyruk detayları yapılandırması hazırlanmaya başlar.

 

 

Uç cihazlardan kuyruk ve işlem verilerini beklerken, ne tipte veriler alınacağını belirlemek için kuyruk detaylarını tanımlamalısınız. Bunun için öncelikle yeni bir kuyruk verisi eklemelisiniz ardından,

 

 

 

 

Kuyruk hizmet tipinin belirlenmesi , uç katmandan gelecek olan iletişim taleplerinin nereden alınıp, hangi sıra ile, hangi kaynağıa yönlendirilmesi amacıyla önem arz atmektedir.

 

Uç cihazlar için kuyruk hizmet tipini belirledikten sonra, uç cihazların kuyruk bilgilerinin platform üzerinde yönlendirilmesi için yönlendirme tanımlamaları yapmalısınız, bunun için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

 

IoT ekosistemine ekleyeceğiniz cihazlarınız için, kuruk yapısı, uç cihaz bağlantı hiyerarşi yapısına dair detayları uygulamalı olarak ele aldık, gerçek cihazlar üzerinde sınıflandırmak veya cihaz alt yapınız yok ise, simulatörden faydalanabilirsiniz.

 

Bir sonraki makalemizde, simulator alt yapısında cihaz simule edebilmek için detaylarına hakim olabileceksiniz.

Keyifli okumalar.

 

Exit mobile version