Haberler

Microsoft SwiftKey Hesaplarını 31 Mart’ta Kaldırıyor: Veriler Silinebilir

Microsoft, SwiftKey hesaplarını kaldırarak kullanıcıları Microsoft hesabına geçmeye zorluyor. Geçiş yapılmazsa veriler kalıcı olarak silinecek.

Microsoft, 31 Mart 2026 itibarıyla SwiftKey hesaplarını kullanımdan kaldırarak tüm kullanıcıları Microsoft Hesabı’na geçişe zorluyor. Apple veya Google hesabıyla SwiftKey kullananların, yazma verilerini (özel sözlükler ve yazım modelleri) yedeklemeye devam edebilmek için Microsoft Hesabı’nı bağlamaları gerekiyor. Geçiş yapmayanların tüm bulut verileri kalıcı olarak silinecek.

Microsoft Hesabına Geçiş Yapmayan Kullanıcıların Verileri Siliniyor

Microsoft’un yaptığı değişiklikle birlikte Apple veya Google hesabı ile SwiftKey kullanan kullanıcıların verileri doğrudan risk altına giriyor. Kullanıcıların yazım alışkanlıkları, kişisel sözlükleri ve model verileri yalnızca Microsoft hesabına bağlanmaları durumunda korunuyor. SwiftKey veri yedekleme süreci bu değişimle birlikte tamamen Microsoft ekosistemine taşınıyor.

Şirket, Microsoft hesabı ile giriş yapan kullanıcıların verilerini OneDrive üzerinde saklayacağını belirtiyor. Sistem, farklı cihazlar arasında senkronizasyon sağlarken aynı zamanda veri erişimini daha merkezi bir yapıya taşıyor. OneDrive entegrasyonu bu sayede kullanıcı verilerinin daha güvenli ve erişilebilir hale gelmesini hedefliyor. Microsoft, geçiş sürecine teşvik amacıyla kullanıcılara ödül puanı da sunuyor. Microsoft Rewards kapsamında verilen puanlar, kullanıcıların yeni sisteme geçişini hızlandırmayı amaçlıyor.

👉️ İlginizi Çekebilir: Microsoft SwiftKey Yeniden AppStore’a Yüklendi

Microsoft hesabına geçiş yapmayan kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam edebiliyor ancak bulut senkronizasyonu devre dışı kalıyor. Sistem, bu senaryoda tüm verileri yalnızca cihaz içinde saklıyor. Klavye veri senkronizasyonu özelliği bu nedenle çoklu cihaz kullananlar için işlevsiz hale geliyor.

Şirket, kullanıcıların eski verilerine erişebilmesi için belirli bir süre tanıyor. 31 Mayıs 2026 tarihine kadar kullanıcılar özel portal üzerinden verilerini indirerek saklayabiliyor. Bu tarihten sonra bulut üzerinde tutulan tüm veriler kalıcı olarak siliniyor.

Microsoft’un SwiftKey’i 2016 yılında satın almasından sonra platform farklı dönemlerde değişiklikler yaşamıştı. Son karar, şirketin hizmetlerini kendi hesap sistemi etrafında birleştirme stratejisinin yeni bir adımı olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de SwiftKey kullanan kullanıcı sayısı göz önünde bulundurulduğunda bu değişiklik, özellikle veri kaybı yaşamamak isteyen kullanıcılar için kritik bir geçiş süreci anlamına geliyor. Kullanıcıların belirtilen tarihlerden önce gerekli işlemleri tamamlaması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu