Microsoft Entra Sertifika Değişikliğini 2026’ya Kadar Tamamlayacak
Microsoft, Entra hizmetlerinde kullanılan sertifika altyapısında önemli bir değişiklik yapacağını duyurdu. Şirket, 7 Ocak 2026 tarihine kadar DigiCert Global Root G1 sertifikasından DigiCert Global Root G2 sertifikasına geçiş gerçekleştirecek. Bu değişiklik, kullanıcıların kimlik doğrulama süreçlerinde kesinti yaşamaması için kritik önem taşıyor.
Şirketler Sertifika Ayarlarını Güncellemek Zorunda Kalıyor
Microsoft, yöneticilerin G2 kök sertifika otoritesini güvenilir olarak işaretlemesini ve G1’e bağlı tüm ayarları kaldırmasını istedi. Aksi durumda, login.microsoftonline.com, login.live.com, login.windows.net, autologon.microsoftazuread-sso.com ve graph.windows.net gibi alan adlarında oturum açma hataları yaşanacak.
Microsoft, sertifika pinleme yöntemi kullanan sistemlerde riskin daha yüksek olduğunu açıkladı. G1 sertifikasına sabitlenmiş istemciler, G2 kök sertifikasını tanımadığı takdirde kimlik doğrulama hatalarıyla karşılaşacak. Şirket, Azure Sertifika Otoriteleri belgelerinde yer alan tüm kök ve alt sertifika otoritelerinin güvenilir olarak eklenmesi gerektiğini vurguladı.
DigiCert Global Root G1, uzun süredir Microsoft Entra hizmetlerinde kullanılan kök sertifika otoritesi olarak görev yapıyor. Yeni DigiCert Global Root G2 ise daha güçlü güvenlik ve uyumluluk standartlarıyla tasarlandı. Sistemler G2 kök sertifikasını tanımadığı takdirde, Entra hizmetlerine güvenli bağlantı kurulamayacak.
Microsoft, yöneticilerin gecikmeden ayarlarını güncellemelerini tavsiye ediyor. Şirketler, G2 kök sertifikasını ve alt sertifika otoritelerini güvenilir hâle getirerek olası kesintilerin önüne geçebilir. Bu adım, kullanıcıların Entra hizmetlerinde kesintisiz oturum açmasını sağlayacak.









