Haberler

Microsoft, Project Freta’yı Duyurdu

Microsoft, Linux tabanlı hizmetler için yeni bir kötü amaçlı yazılım tespit aracı olan Project Freta’yı duyurdu. Bu hizmet Microsoft Research’teki New Security Ventures (NSV) ekibi tarafından Linux sistemlerinin otomatik olarak geçici bellek denetimi sağlayıp bulut üzerinden çalışmaktadır. Ayrıca binlerce sanal makinenin bir tıkla taranmasına imkan sağlıyor. Microsoft, bu hizmeti denemek isteyenlere ücretsiz kullanım sunuyor.

Project Freta’nın en etkili özelliği kurulum gerektirmiyor olması. Bu sayede günlük kullanıcı ve işletmeler, sanal makinelerine sadece bir tuşla güvenlik taraması yaptırabilecekler. Microsoft’un açıklamasına göre Project Freta, anlık görüntüleri işleyerek Linux tabanlı sanal makinelerin güvenliğini sağlıyor. 

Microsoft veya Azure Active Directory hesabı bulunan her kullanıcı tarafından denenebilir. Kullanıcılara birçok kolaylık sunuyor. Örneğin bu sistemi kullanan kullanıcı, detaylı bir rapor oluşturabiliyor ve bu raporu dışarıya aktarabiliyor. Ayrıca Project Freta aracılığıyla oluşturulan bellek görüntüleri de kolaylıkla paylaşılabiliyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu