Haberler

İş Fikri Olan Startuplar Bu Etkinlik Sizin İçin! Startup Deck

Türkiye İktisadi ve İdari Bilimler Öğrenci Topluluğu ismi ile 1 Kasım 2018 tarihinde kurulan TİİBÖT, “Türkiye’nin gelişim topluluğuyla bir adım daha yaklaş!” sloganı ile etkinliklerine devam ediyor. Akademik gelişim, sosyal gelişim ve kariyer gelişim alanlarında geniş bir çalışma alanı sunan TİİBÖT, bu kez de yatırımcılar ve girişimcileri buluşturuyor. Öncelikli amacı Türkiye’de bulunan üniversite öğrencileri için ortak bir alan oluşturan ve bu alanda üniversite öğrencilerinin geleceğe dönük kariyer ve akademik hayatlarında dayanışma ağı kurmak ve kişilerin mantıksal ve çözüm odaklı düşünme, görme gibi sosyal alanlarda ileri seviye bir gelişim amaçlamaktadır.

Startup Deck olarak, kalıplaşmış kariyer planlarından sıyrılarak hayallerini gerçekleştirebileceğine inananlara imkân sağlayıp; girişimcilik ekosistemine değer katan birçok çözüm sunmayı hedeflemekteyiz. Girişimciler için ofis imkânı, kuluçka merkezi, eğitim programı ve mentorluk gibi pek çok konuda destek sağlamayı hedeflemektedirler.

Startup Deck Yatırımcılar ve Girişimcileri Buluşturuyor

Girişimci ve yatırımcıları bir araya getirerek çeşitli fırsatlar sunmayı amaçlayan TİİBÖT, bu bağlamda Startup Deck etkinliğini düzenliyor. Bu etkinliğin amacını “Potansiyeli en yüksek girişimcilerle alanında en deneyimli yatırımcıları buluşturarak dijital girişimcilik başarı hikayelerin ortaya çıkmasını sağlamak istiyoruz.” diyerek açıkladı.

Kâr amacı gütmeyen, her sektörden girişimci ve yatırımcıları buluşturmayı amaçlayan bir etkinlik olmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Bu Etkinlikte Ne Amaçlanıyor?

İyi bir fikre sahip olan fakat yeterli finansman bulamayan girişimciler zamanla fikirlerinden Vazgeçmek durumunda kalıyor. Bu sebepten de birçok parlak fikir heba oluyor. Bu durumun önüne geçmek için böyle bir etkinlik düzenleniyor.

Son dönemin parlak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini destekleyen “melek yatırımcılık” Kavramları girişimcilerin umudu oldu.

Vizyonumuz; İzmir ekonomisinin reel sektörlerine katkı yapan global, entegre ve kendi alanında Lider olan bir yatırımcı ve girişimci platformu oluşturabilmek.

Misyonumuz; Girişimcilere teknoloji, uzmanlık ve faizsiz finans yatırımı yapan yatırımcı prensiplerini bir araya getirerek yüksek getirili ve varlığa dayalı alternatif yatırım imkânı Sunarken, girişimcinin ihtiyacı olan birçok ödülden de faydalandırmak.

İyi bir fikri olan girişimciler, fikirlerini hayata geçirme aşamasında en çok finansman ve sermaye Sıkıntısı yaşamakta, bu da girişimcilerimizin fikirlerini hayata geçirmelerine engel olmaktadır.

Son dönemde parlak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini destekleyen “melek yatırımcılık” ve “risk sermayedarlığı” kavramlarının ortaya çıkışı, girişimcilerin umudu olmuştur.

Bu kapsamda, İzmir’de girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalarımız doğrultusunda, melek yatırımcı, risk sermayedarları ve girişimcilerin yollarının birbirleriyle nasıl kesiştiği, girişimcilerin ihtiyacı olan gereksinimlerini, yatırım kararının hangi aşamalardan sonra alındığı gibi konularda deneyim kazanmak üzere, Türkiye’nin önde gelen yatırımcı ve girişimcilerinin katılımıyla; “Startup Deck” adına bir etkinlik olmasını hedefliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu