Haberler

IBM Yeni ve Geliştirilmiş 53 Qubit Kuantum Bilgisayarını Duyurdu

IBM New York’ta yeni bir hesaplama merkezi ile birlikte yeni kuantum bilgisayarını duyurdu.Ekim ayının ortalarında sunulduğunda piyasada bulunan en büyük kuantum bilgisayar olacak. Hata oranını azaltan elektronik sistemlerin yanında kuantum işlemci tasarımı gibi farklı gelişmelerde var.

IBM daha önce yüksek qbit sayılarının peşinde koşmanın hayranı olmadığını belirtti. Hem yüksek hemde düşük hata oranına ihtiyacınız var Ayrıca, bu metriklerin her ikisinin de, daha fazla sayıda pratik uygulama için yararlı olarak görülmesi için önümüzdeki yıllarda daha da büyük gelişmelere ihtiyacı vardır.

“2016’da ilk kuantum bilgisayarını, yalnızca bir avuç kuruluşun yapabilecekleri izole edilmiş laboratuvar deneylerinin ötesinde, on binlerce kullanıcının eline geçirmeyi hedeflemek için, küresel momentumumuz olağanüstüydü.


IBM’in “Kuantum Avantajı”, temelde Google’ın “Kuantum Üstünlüğü” ile aynıdır. Her ikisi de en azından bazı uygulamaların kuantum bilgisayarlarda, dünyadaki en hızlı süper bilgisayardan daha hızlı çalıştırılabileceğini göstermeyi amaçlıyor.

IBM, kuantum bilgisayarlarının araştırma amaçlı olarak en azından çalıştığı konusunda bazı onaylar veren, 80 ticari, kurumsal ve akademik ortaklığa sahip olduğunu iddia ediyor.

https://www.tomshardware.com/news/ibm-quantum-computer-computing-53-qubit,40430.html

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu