Windows 11 22H2 Moment 4 Güncellemesi ile AI Desteği Geldi

Microsoft, ‘Moment 4’ olarak adlandırılan Windows 11 22H2 güncellemesini piyasaya sürdü. Bu güncelleme, aralarında yeni yapay zeka destekli Paint, ClipChamp, Snipping Tool ve Microsoft Copilot’un da bulunduğu 150 yeni özellik getiriyor.

Yapay zeka, bu güncellemede başrol oynuyor. Microsoft, çeşitli görevleri daha kolay gerçekleştirmek ve bilgilere erişmek için birçok uygulamaya AI entegrasyonu ekliyor.

Ancak bu güncelleme herkese sunulmuyor. Almak için öncelikle Windows güncellemede ‘En son güncellemeleri hemen al’ ayarını etkinleştirmeniz gerekiyor. Bu ayar aktif olduğunda, Windows 11 22H2 kullanıcıları ‘Güncellemeleri kontrol et’ butonuna tıklayarak yeni bir Windows Yapılandırma güncellemesi veya KB5030310 önizleme güncellemesini alabilirler.

Eğer bugünün güncellemesini yüklememeyi seçerseniz, bu özellikler Ekim’de opsiyonel bir önizleme güncellemesiyle ve ardından Kasım 2023 Patch Tuesday güvenlik güncellemelerinin bir parçası olarak tüm kullanıcılara sunulacak.

Birçok özellik, 2023 Windows 11 Güncellemesi veya Windows 11 23H2 olarak da bilinen güncellemeyle sunulması bekleniyordu. Ancak Microsoft, onları daha erken sunmayı seçti ve 23H2’nin bu sonbaharda yayınlanacağını belirtti.

Windows 11 22H2 ‘Moment 4’ Güncellemesinde Neler Yeni?

Microsoft, bugünkü güncellemede 150 yeni özellik olduğunu belirtti. Bu özelliklerden bazıları:

Kaynak: bleepingcomputer.com

Exit mobile version