Veeam MFA ile Backup Ortamlarınızın Güvenliğini Artırın!

Veeam MFA

Veeam Two-Factor Authentication Aktif Etme

Veam Backup & Replication (VBR), 12. sürümden itibaren ek kullanıcı doğrulaması için çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) özelliği desteği sunulmuştur. MFA etkinleştirildiğinde, Microsoft Authenticator gibi bir mobil kimlik doğrulama uygulamasında oluşturulan tek kullanımlık parola (OTP), ikinci bir doğrulama yöntemi olarak kullanılır. Standart kullanıcı adı ve parola ile yapılan kimlik doğrulamasına ek olarak MFA kullanmanın temel amacı, daha güvenli bir ortam sağlamak ve kullanıcı hesaplarının ele geçirilmesini önlemektir.

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulamanın (MFA) Gereksinimleri ve Sınırlamaları

Veam Backup & Replication (VBR) 12. sürümünden itibaren çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) özelliğini destekler ancak bazı sınırlamalar vardır:

MFA Aktif Etme

MFA etkinleştirme işlemi oldukça basittir. Aşağıdaki adımları izleyin:

Güvenlik Sekmesinde:

MFA’yı Etkinleştirin: “Çok faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştir (MFA)” seçeneğini etkinleştirin ve ardından “Tamam”a tıklayın.


VBR Konsoluna Giriş

MFA etkinleştirildiğine göre, özelliği test etmek için VBR Konsolunu kapatıp tekrar açabilirsiniz.

Kullanıcı adı ve parolayı girdikten sonra, bir kimlik doğrulama uygulaması kullanarak girmeniz gereken tek kullanımlık bir parola (OTP) istenecektir.

  1. Kimlik Doğrulama Uygulamasını Açın: Google Authenticator, Microsoft Authenticator gibi bir kimlik doğrulama uygulamasını açın.
  2. VBR’yi Kaydedin: Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi QR kodunu taratarak veya verilen kodu girerek VBR örneğini kimlik doğrulama uygulamanıza kaydedin.
  3. İleri’ye Tıklayın: Kimlik doğrulama uygulamasında “İleri” veya benzeri bir düğmeye tıklayın.
Exit mobile version