Veeam Inline Entropy Analysis ile Güvenliğinizi Artırın!

Veeam Inline Entropy Analysis, fidye yazılımı saldırılarını tespit etmek için kullanılan bir özelliktir. Bu özellik, yedekleme sırasında veri akışının entropisini analiz eder. Fidye yazılımı tarafından şifrelenen dosyaların entropisi tipik olarak artar. Veeam Inline Entropy Analysis, bu artışı tespit ederek fidye yazılımı saldırısını gerçekleşmeden önce durdurabilir.

Faydaları:

Nasıl Çalışır:

Veeam Inline Entropy Analysis, yedekleme sırasında veri akışının entropisini analiz eder. Fidye yazılımı tarafından şifrelenen dosyaların entropisi tipik olarak artar. Veeam Inline Entropy Analysis, bu artışı tespit ederek fidye yazılımı saldırısını gerçekleşmeden önce durdurabilir..

Veeam Intropy Analysis ile hangi tür VM’ler (veya sistemler) taranabilir?

Veeam Inline Entropy Analysis, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kullanım durumlarında kullanılabilir:

Tarama İşlemi:

Veeam Inline Entropy Analysis, yedekleme sırasında veri akışını tarar. Tarama işlemi arka planda gerçekleşir ve yedekleme performansını önemli ölçüde etkilemez.

Veeam Inline Entropy Analysis, aşağıdaki bileşenlerden oluşan bir mimariye sahiptir:

Veeam Inline Entropy Analysis, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli virüs ve fidye yazılımı türlerini tespit edebilir:

Veeam Inline Entropy Analysis, aşağıdaki sınırlamalara sahiptir:

Aktif etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  1. Veeam arayüzü üzerinden Malware Detection > General alanına girilmelidir.
  2. Daha sonra aşağıdaki görselde de görüleceği üzere Enable inline entropy analysis seçeneği aktif edilir.

( Not : Düşük riskli bir ortamınız varsa, Normal veya Extreme seçeneğini kullanabilirsiniz. Yüksek riskli bir ortamınız varsa, Low seçeneğini kullanabilirsiniz. )

Exit mobile version