Citrix

Citrix FlexCast Teknolojisi Bölüm 14 Provisioning Services Farm Yapılandırılması

Citrix FlexCast Teknolojisi Makalemizin serimizin bu bölümünde kurulumunu gerçekleştirmiş olduğumuz PVS sunucumuzun Farm yapılandırılmasını inceleyeceğiz.

 

 

image001

 

 

Yukarıdaki ekran görüntüsünde Provisionig Servisinin Mimarisini görebilmektesiniz. Yapımız içinde bir tane Farm bulunmakta ve bu farm içinde iki fiziksel Site bulunmaktadır. Farm yapımızı şirketimiz Site yapımızı da iki fiziksel nokta (Ankara-Istanbul) olarak düşünebiliriz.

 

Farmımız içinde bulunan iki farklı site içinde PVS sunucularımız bulunmaktadır ve bu PVS sunucuları iş sürekliliği ihtiyacımızı karşılamak için Microsoft Cluster mimarisi içinde veya PVS Replicasyon mantığı içindedir. PVS sunucuları her bir fiziksel site içine konumlandırıldığı için eğer network mimarimiz çok iyi ve hızlı durumdaysa merkezi bir PVS sunucusunda konumlandırabiliriz. Yapımız içinde iki farklı Site ve her bir site içinde PVS sunucuları olsa bile görüldüğü gibi ortamda tek bir tane Database Sunucusu, Lisans sunucusu bulunmaktadır. Her bir site için ayrı Lisans, Database sunucusu kurma ihtiyacımız bulunmamaktadır.

 

 

image002

 

 

Farm yapısı ve site yapısı arasındaki farkı anlattıktan sonra Farm yapılandırmamızı inceleyelim.

 

 

image003

 

 

Provisioning Services console üzerinde görülecek olan Farm’ımızın ismini görebilmekteyiz. Farm1 olarak adlandırılmış ve PVS console üzerinde görülmektedir. Farmımızın ismini buradan değiştirdiğimiz zaman eş zamanlı olarak consolumuzda bu bilgi güncellenecektir.

 

 

image004

 

 

Farm Properties çatısında altında bulunan Securty sekmesi bölümünde Farm Yöneticilerimizi ekleyip çıkartabiliyoruz. Bu yöneticiler Farm, Farm çatısı altında bulunan Site, Site’ lar içinde bulunan Serverlar, Collection ve Vdisk’ ler üzerinde yönetici hakkına sahip olacaklardır. Yeni Siteler oluşturabilir ve Bu sitelar üzerinde gerekli izinleri planlayabilir. PVS sunucumuzun en yetkili kullanıcıları durumuna geleceklerdir.

 

 

image005

 

 

Farm Properties çatısında altında bulunan Grpups sekmesi bölümünde Farmımız içinde bulunancak ve Farmımıza erişim sağlayacak gruplarımızı belirleyebiliyoruz.

 

 

image006

 

 

Farm Properties çatısında altında bulunan Licensing sekmesi bölümünde Farm’ımızın ve farmımız içinde bulunan PVS sunucularımızın kullanacak olduğu lisans sunucumuzu belirtiyoruz.

 

 

image007

 

 

Farm Properties çatısında altında bulunan Options sekmesi bölümünde;

 

Auto-Add Site içine yeni bir device eklendiği zaman otomatik olarak ilgili collection bölümüne eklenmesini sağlıyor.

 

Auditing Farm içinde gerçekleşen işlemlerin olay günlüklerinin tutulmasını sağlıyor.

 

Offline database support özelliği Farm içinde bulunan PVS sunucularıyla PVSDatabasesini barındıran SQL sunucusu arasında iletişim koparsa PVS sunucularının snapshot özelliğiyle hizmet etmesini gerçekleştiriyor.

 

 

image008

 

 

Farm Properties çatısında altında bulunan Vdisk Version sekmesi bölümünde Farm içinde bulunan vDisklerimiz merge edildiği zaman gerçekleştirilecek eylemi belirliyoruz.

 

Eğer erişim modu Production ve Test versiyonu olarak ayarlanmışsa, otomatik olarak merge işlemi gerçekleşecektir. Erişim modu Maintaince mode olarak yapılandırılmışsa otomaitk merge işlemi başlamayacaktrır.

 

Bir vDisk otomatik merge edilme sayısı en fazla 100’ dir.

 

 

image009

 

 

Farm Properties çatısında altında bulunan Status sekmesi bölümünde PVS Databasesine yazılacak olan bilgileri görebilmekteyiz.

 

Kaynak : http://support.citrix.com/proddocs/topic/provisioning-61/pvs-farm-properties.html

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu