Microsoft Azure

Azure Stack HCI Sanal Makine için Azure Site Recovery Hizmetini Kullanma

Makalemin bundan önceki bölümünde son olarak Azure Stack HCI cluster üzerinde bir sanal makine açmıştık. Bundan sonra ise aslında Azure Stack HCI’ ın bize temel anlamda Azure public cloud üzerinde kullanabileceğimiz AKS gibi, webapp veya managed instance sql gibi hizmetleri aslında kendi veri merkezlerimizde kullanabiliyoruz. Ben ise bu bölümlerin makalenin ilerleyen serilerinde paylaşacağım. Ancak bu bölümde basit olarak Azure Recovery hizmetini nasıl devreye alacağız onu göreceğiz.

Makalemin bundan önceki bölümüne ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz;

Azure Stack HCI kurulumu sonrasında bizler bildiğiniz gibi Azure ile registration işlemlerini gerçekleştirmiştik. Böylelikle Azure üzerinde hem yönetimleri yapabileceğimiz gibi desteklenen bazı Azure Servislerinden de faydalanabilmekteyiz. Örneğin Azure Site Recvovery hizmeti ile ortamımızda var sanal makinaların Azure Site Recovery ile Azure ortamına çıkarabilir ve Disaster olarak konumlandırabilmekteyiz.

Azure Stack HCI ortamımızda Azure Site Recovery servisini yapılandırmak için stackhcicluster ismimizi seçerek dashboard kısmına geçiyoruz.

Sayfamızı açtığımızda Azure Site Recovery servisini yapılandırmak için ve sahip olduğumuz ve yine register olduğumuz Azure aboneliğimiz üzerinde gerekli yapılandırmalara başlıyoruz.

İlgili tanımlamalarımızı yaparak Setup seçimini yaparak kurulumları başlatıyoruz. Kurulum sonrası Azure Portal üzerinde Recovery Service altında Hyper-V site olarak artık görebiliyor olacağız. Bununla birlikte Azure Stack HCI üzerinde koşan iş yüklerimizin de Azure Site Recovery servisini kullanarak Disaster senaryosunu uygulayabilir durumdayız.

Azure Stack HCI node’larımız üzerinde Azure Hybrid servis sayfasımıza geçtiğimizde Azure ile kullanabileceğimiz servisleri görebiliriz. Burada var olan servisleri başka bir makalemizde detaylıca açıklamaya çalışacağım.

Makalemin bir sonraki bölümü için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz;

Hakan Uzuner

2002 yılından beri aktif olarak bilişim sektöründe çalışmaktayım. Bu süreç içerisinde özellikle profesyonel olarak Microsoft teknolojileri üzerinde çalıştım. Profesyonel kariyerim içerisinde eğitmenlik, danışmanlık ve yöneticilik yaptım. Özellikle danışmanlık ve eğitmenlik tecrübelerimden kaynaklı pek çok farklı firmanın alt yapısının kurulum, yönetimi ve bakımında bulundum. Aynı zamanda ÇözümPark Bilişim Portalı nın Kurucusu olarak portal üzerinde aktif olarak rol almaktayım. Profesyonel kariyerime ITSTACK Bilgi Sistemlerinde Profesyonel Hizmetler Direktörü olarak devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu