ROK Lisans Nedir?

Reseller Option Kit kısaca ROK; özelleştirilmiş sistem(Traditional/HCI)  çözümleri sunan, daha fazla esnekliğe sahip ve donanımsal sistemler ile sertifikalı işletim sistemlerine aynı anda sahip olmanıza olanak sağlayan bir yazılım dağıtım modeli olarak tanımlayabiliriz.

Örneğin; bir sunucu sipariş ettiniz diyelim, nasıl ki bu siparişiniz sonrasında ram, disk, işlemci de beraberinde geliyorsa Windows Server ROK’ta bu donanımlar gibi sunucunun önemli bir parçasıdır. 

ROK Lisans Kullanmanın Avantajları

Kullanıcıları ROK Lisansı kullanmaya motive eden ROK lisans avantajlarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

ROK Lisans Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar: ROK Lisans Efsaneleri

Katma Değerli Bayiler için tasarlanmış bir yazılım dağıtım modeli olan ROK lisans ile ilgili, birçok doğru bilinen yanlıştan bahsedebiliriz. ROK Lisans efsanelerini şöyle özetleyebiliriz:

ROK Lisans Fiyatlandırması

ROK lisans diğer lisanslama modellerine göre fiyat açısından çok daha uygun durumdadır.

ROK lisansların satış sonrası sorumluluğunun donanım üreticilerinde olması nedeni ile herhangi bir ek ücret ödemeden sistem garantisi boyunca ücretsiz hizmet alınabilir.

ROK lisanları hiçbir zaman yeniden atama haklarıyla birlikte gelmez. Windows Server 2022 Standart Additional Lisans, Standart Base Lisansa sahip başka bir sunucu tarafından atanabilir. Reassignment Windows Server 2022 Datacenter, yeniden atama haklarını da içerir.

Daha birçok konuda detaylı açıklama ve çözüm önerileri için https://windowsserver.projedestek.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version