Hewlett-Packard Rapid Deployment Pack ( HP RDP ) – Bölüm 3 Windows Server 2003 Deployment

İşletim sistemi kurulumlarında 3 yol olduğundan bahsetmiş ve RDP ile uzaktan deploy edebilmek için hazırlıklarımızı yapmıştık. Bu makalemde windows server 2003 ü rdp ile deploy edeceğiz.

Kurduğumuz RDP ye;

Kurulum yapılan makinadaki Start-Programlar-Altiris-Deployment server kısayolundan;

image001


Resim -1

Ya da kurduğumuz makinaya web arayüzünden bağlanarak yönetebiliriz. ( http://IP/DSWeb )


Resim -2

RDP ile ilk tanışmamızdaki ekrandan bahsedelim. Sol üst bölmede iş yükleyebileceğimiz makinalara görebiliriz. Bu bölmede ilk aşamada makinaların olmadığını göreceksiniz. Burada makinaların görülebilmesi için ya networkten boot etmeleri ya da agent ın karşı tarafa yüklenmesi gerekiyor. Her ikisini de yapıp gösterebilirim.

RDP kurulumunda işletim sistemi için kurulum dosyalarını zaten kendine kopyalamıştı. Buna ek olarak hazır script havuzudur. Bu scriptlerle kurulumu başlatıp RAID yapılandırmasına kadar görevler yapabilir. Bu görevleri sol alt bölmedeki Server deployment, ya da toolbox altında görebilirsiniz. Scriptleri yapılandırabilir kendi görevlerinizi de custom olarak hazırlayabilirsiniz. Ben hazır görevler üzerinden dvm edeceğim.

Bu görevlerden henhangi birini sol üste gelecek bi makinanın üzerine sürükle bırak yöntemiyle kolayca halledebilirim. Önce kurulum yapmak istediğim makinayı ethernet kartından boot edelim.


Resim -3
F12 ile PXE boot yapalım

 


Resim -4

Görüldüğü gibi DHCP den IP alacak


Resim -5
 


Resim -6

Görülen ekran ile makinamız artık RDP havuzuna düşmüş olması gerekiyor ve üzerine iş bırakılması için bekliyor olacak.


Resim -7

Beklenen makinamız havuzumuza düşmüş


Resim -8
 

Server Deployment altında Deploy Proliant ML/DL/BL+Windows 2003 Enterprise + PSP scriptleri ni görebiliriz. Her birinin ne anlama geldiklerini ya da kurulum sırasında hangi aşamada olduklarını takip edebiliriz.


Resim -9

Deploy Proliant işini sürükle bırak yöntemi ile makinamın üzerine bıraktım. Bu işin ne zaman yapılacağını belirleyebilir ya da hemen başlamasını sağlayabiliriz. İlgili ayarları inceleyebilirsiniz.


Resim -10

 


Resim -11

Üzerine işi bıraktık sunucumuz restart edecek ve unattend olarak kurulumu ve tüm yapılandırmaları yapacaktır. Resim 25 e kadar sadece kurulum yapılan makinada olup biteni göreceksiniz.


Resim -12



Resim -13
     


Resim -14 


Resim- 15


Resim -16

RDP konsolunda sağ altta işin bittiğini gösteriyor. Kurulum esnasında buraya tıklayarak hangi aşamadan olduğunu o anda ne yapılıyorsa takip edebilirdiniz.


Resim -17

Unattend kurulumu özelleştiemek isterseniz ilgili adresteki default.txt dosyasını özelleştirebilirsiniz.


Resim -18

 


Resim -19

 

Bu makalemde RDP ile uzaktan sunucumuz nasıl yapılandırılır tecrübe ettik. İ sonraki RDP makalesinde görüşmek üzere

Türker

Exit mobile version