Blog

E-posta Nasıl Açılır? E-posta Açabileceğiniz En İyi Ücretsiz Servisler

Tüm iletişim yöntemlerine rağmen e-posta hala popülerdir ve bir telefon numarası veya posta adresi kadar gereklidir. Birini aramaya benzer şekilde, e-posta da standart bir iletişim modudur. Her ne kadar basit bir iletişim aracı olarak görünse de, şimdi bundan çok daha fazlası için kullanılır.

Örneğin:

  • Aynı anda birden fazla kişiyle iletişim kurma
  • Ekleri gönderme
  • İnsanları rahatsız etmeden günün her saatinde mesaj bırakma
  • Birden fazla kişi için bir konuşmayı bir arada tutmak
  • İşbirliği içinde çalışmak
  • Takvimleri ve randevuları entegre etme vb.

Peki tüm bu özelliklerden yararlanmak için bir e-posta nasıl açılır

Bir sonraki bölümde e-posta açabileceğiniz e-posta servis sağlayıcılarının bir listesini bulabilirsiniz.

E-posta Açabileceğiniz En İyi Ücretsiz Servisler

1. Gmail

En iyi e-posta hesapları listesinin başında gelen Gmail, kullanımı kolay bir arayüze sahiptir ve Google’ın diğer tüm hizmetleriyle entegre şekilde çalışır. 

Tüm e-posta adresleri @gmail.com ile biter. Linke tıklayıp talimatları izleyerek hemen bir Gmail hesabı oluşturabilirsiniz.

Peki Gmail’in diğer özellikleri nelerdir?

E-postaları daha sonra erteleme seçeneği, e-posta’ları daha sonra gönderilmek üzere planlama ve e-posta’ları çevrimdışı okuma gibi başka gelişmiş özelliklere de sahiptir. Ayrıca, süresi dolan ve açmak için bir kod gerektiren e-posta’lar gönderebilir, mesajları 15 GB’lık bir depolama alanında saklayabilir, Drive hesabınızdan dosya paylaşabilir, e-posta göndermeyi geri alabilir ve tatil yanıtları ayarlayabilirsiniz.

Artık Google Workspace herkesin kullanımına sunulduğundan, Gmail, Google’ın diğer ürünleriyle daha sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Workspace, projelerde insanlarla işbirliği yapmanıza veya sanal toplantılar düzenlemenize olanak tanır. 

Ayrıca görünümünüzü özelleştirmenize, binlerce gelişmiş ayara erişmenize, filtreler oluşturmanıza vb. birçok işleve sahiptir.

2. Outlook

Microsoft Outlook, tıpkı Gmail gibi gezinmesi kolay bir arayüze sahip ücretsiz bir e-posta hizmetidir.

Tüm e-posta adresleri @outlook.com veya @hotmail.com ile biter. Linke tıklayıp talimatları izleyerek hemen bir Outlook hesabı oluşturabilirsiniz.

E-posta’nız aracılığıyla doğrudan Skype’a bağlanabilir, PayPal ve DocuSign gibi eklentileri kullanabilirsiniz.

3. Yahoo Mail

Yahoo Mail de tıpkı diğer sıraladığımız e-posta servis sağlayıcıları gibi oldukça popülerdir. 

Tüm e-posta adresleri @yahoo.com ile biter. Linke tıklayıp talimatları izleyerek hemen bir Yahoo hesabı oluşturabilirsiniz.

Her yeni kullanıcıya açtığı e-posta hesabı için 1 TB ücretsiz depolama alanı sağlanır.

Yahoo Mail, alternatif kimlikler veya takma adlar söz konusu olduğunda muhtemelen en iyi e-posta hizmetidir. Gerçek adresinizi açıklamadan gelen kutunuza bağlı tek kullanımlık adresler oluşturabilirsiniz. Bu özellik, hesaplara kaydolduğunuzda ve normal gelen kutunuzun istenmeyen e-posta’larla doldurulmasını istemediğinizde faydalıdır.

Ayrıca yerleşik bir GIF koleksiyonundan GIF’ler ekleyebilir, web sitesinin arka planını ve renk düzenini değiştiren temaları kullanabilir, bilgisayarınızdaki ve Facebook veya Outlook gibi diğer hesaplardaki bir dosyadan kişileri içe aktarabilirsiniz. Ayrıca yerleşik bir not defteri kullanabilir, Google Drive veya Dropbox’tan dosyalar ekleyebilir, çevrimiçi takvim uygulamasına erişebilir ve e-posta’ları yönetmek için tek bir arayüz kullanabilmeniz için harici hesapları bağlayabilirsiniz.

4. AOL Mail

AOL Mail, başka bir ücretsiz e-posta hesabı açma seçeneğidir. Servisin ana sayfası, AOL.com’dan en çok okunan haberleri içerir.

Linke tıklayıp talimatları izleyerek hemen bir AOL Mail hesabı oluşturabilirsiniz.

Çoğu e-posta sağlayıcısı gibi, e-posta’larınızı sadece okunmamış veya okunmuş e-posta’ları veya işaretlenmiş veya işaretlenmemiş e-posta’ları gösterecek şekilde ayarlayabilirsiniz. AOL Mail ile posta gönderenleri engelleyebilir ve filtreler ayarlayabilirsiniz.

AOL.com hesabınız, gelen kutusundan erişilebilen bir takvim ve yapılacaklar listesi ile birlikte gelir. Ancak, sohbet odası gibi bazı özellikler ücretli bir AOL Desktop Gold aboneliği gerektirir.

5. Yandex Mail

Kullanıcılarına 10 GB bulut depolama hizmeti sunan Yandex, kullanıcılarına takvim ve arama motoru gibi birçok araç ve ücretsiz e-posta hesabı sunar. Yandex.Mail e-posta hesabınızla oturum açtığınızda, bu hizmetlerin hepsine erişim sağlayabilirsiniz.

Tüm e-posta adresleri  @yandex.com ile biter. Linke tıklayıp, talimatları izleyerek hemen bir Yandex hesabı oluşturabilirsiniz.

Arayüzü kullanıcı dostudur, kullanıcılarına gerekli tüm araçları sağlarken basit bir düzen sunar.

Birden fazla e-posta’yı kolaylıkla iletebilirsiniz. Gecikmeli mesajlaşma desteklenir, bir e-posta alındığında haberdar olabilir ve cevap alamazsanız daha sonra hatırlatabilirsiniz ve @’den sonraki kısım web sitenizin alan adınız olabilir (ücretsiz).

6. ProtonMail

ProtonMail e-posta şifreleme özelliği ile ön plana çıkar. Eğer ProtonMail üzerinden bir e-posta gönderirseniz, alıcı dışındaki herhangi birinin bu e-posta okuyamaz.

Linke tıklayıp talimatları izleyerek hemen bir ProtonMail hesabı oluşturabilirsiniz.

Diğer ProtonMail kullanıcılarına gönderilen e-posta’lar her zaman şifrelenir. Bir e-posta’yı şifrelerseniz, belirlediğiniz süreden sonra okunmaması için bir son kullanma süresi belirleyebilirsiniz.

Gizlilik odaklı başka bir özellik de, bir bağlantı seçtiğinizde bir açılır pencere görüntüleyerek kimlik avı saldırılarına karşı koruma sağlayan ve gerçekte oraya gitmeden önce nereye gittiğini onaylamanıza izin veren Bağlantı Onayı’dır.

7. Zoho Mail

Zoho Mail sadece ücretsiz bir e-posta hizmeti değildir, ofis ortamında kullanılabilecek çeşitli uygulamalardan oluşan çevrimiçi bir pakettir.

Linke tıklayıp talimatları izleyerek hemen bir Zoho Mail hesabı oluşturabilirsiniz.

Zoho’yu kullanırken ilk gözünüze çarpacak şey, temiz tasarımı olacaktır. Tüm standart oluşturma araçları dahildir, ancak ayrıca Zoho Docs, Google Drive, OneDrive, Box ve diğer hizmetlerden dosyalar ekleyebilir ve e-posta’larınıza tablolar ekleyebilirsiniz. Ayrıca yeni notlar ve görevler oluşturmanıza, klavye kısayollarını kullanmanıza, otomatik yönetim için filtreleri etkinleştirmenize, tatil yanıtları ayarlamanıza ve izin verilenler veya engellenenler listesine özel alan adlarını göndermenize olanak tanır.

8. iCloud Mail

iCloud Mail, bir Apple Kimliği için kaydolan herkes için ücretsizdir ancak yalnızca Apple ürünleriyle sınırlı değildir. Herkes ücretsiz bir iCloud Kimliği alabilir ve bilgisayarından iCloud Mail’e erişebilir.

Tüm e-posta adresleri @icloud.com ile biter. Linke tıklayıp talimatları izleyerek hemen bir icloud e-posta hesabı oluşturabilirsiniz.

Hesap oluşturduktan sonra, herhangi bir bilgisayardan giriş yaparak iCloud hesabınızda olan her şeye (dökümanlar, fotoğraflar vb.) erişebilirsiniz. 

iCloud’un e-posta bölümü çok gelişmiş değildir, çok fazla gelişmiş özellik istiyorsanız, farklı e-posta servis sağlayıcılarına bakmaızı öneririz. Ancak, kurulumu zahmetsizdir ve adınızı eklemek ve bir parola seçmek gibi sıkıcı bir süreçten geçmeniz gerekmez. Tüm bunlar, mevcut Apple Kimliğiniz veya yeni bir ücretsiz iCloud hesabınızla iyi çalışır.

E-posta’lar ve diğer iCloud dosyaları için 5 GB ücretsiz depolama alanına, IMAP desteğine, yönlendirme seçeneklerine, büyük dosya eki desteğine (Mail Drop ile 5 GB’a kadar) ve istenmeyen e-posta’ların aboneliğinden çıkmak için iki tıklama yöntemine sahip olursunuz.

Sibel Hoş

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü bitirdikten sonra teknoloji içerikleri yazarak sektöre giriş yaptım. 8 senedir içerik pazarlama alanında farklı sektörlerle çalışıyorum. Fakat hala en sevdiğim şey, teknoloji ile ilgili yazmak ve bu konuda elimden geldiğince sizi bilgilendirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu