Oracle ZFS Storage Simulator – Bölüm 2

Oracle ZFS Storage Simulator yazı dizimizin ilk bölümünde , simülatörün Oracle Virtual Box üzerinde nasıl kurulacağından bahsetmiştik. Bu bölümde ise menülerden ve teknik özelliklerden bahsedeceğiz.

Oracle ZFS Storage ilk bakışta standart bir storage gibi görünsede üstün yeteneklere ve kendine has birçok özelliğe sahiptir. Oracle Database ile entegre edildiğinde özellikle veri tabanı yöneticileri için büyük kolaylıklar sağlar. Örneğin dakikalar içerisinde klon veri tabanı oluşturmak kulağa gerçekten muhteşem geliyor.

Oracle ZFS Storage Simülatöre ilk girdiğinizde sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılar. Bu ekran üzerinden ürün hakkında işleci , network , disk bilgileri gibi takip edilmesi gereken fiziksel donanımları izleyebilir, aynı zamanda yine ürünün üzerinde çalışan servislerin durumlarını ve üzerinden geçen trafiği gözlemleyebilirsiniz.

Ürün temel olarak yönetim için beş ana kategori ve buna bağlı olarak alt kategorilerinden oluşmaktadır. Bu kategoriler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

Şimdi menüleri tanıyalım.

Configuration ;

Adında anlaşılacağı üzere ürünün teknik ayarlarının yapıldığı menüdür. Bu menü aracılığı ile ürün üzerindeki servisleri kontrol edebilir, paylaşılacak olan diskleri yapılandırabilir ve ürünü cluster olarak ayarlayabilirsiniz. Alt menüleri aşağıdaki gibidir.

Maintenance :

Maintenance bölümü ürünün bakım ayarları ve upgrade gibi güncellemelerin yapılacağı alandır. Bu alanda Support Bundles oluşturabilir yada cihazın konfig yedeğini alabilirsiniz. Alt menüleri aşağıdaki gibidir.

Shares : Ürün paylaşım alanı

Status :

Ürüne ilk giriş yaptığımızda bizi karşılayan menüdür. Ürün üzerindeki genel bilgileri sunar.

Analytics :

Ürün üzerinde istatistik almak , geçmişe dönük raporları izleyebileceğimiz alandır. Alt bölümleri aşağıdaki gibidir.

Oracle ZFS Storage ürünün menüleri ve açıklamalarını anlattığımız bu bölümün sonuna geldi. Diğer yazılarımızda cihazın teknik konfigürasyonu yaparak artık kullanılabilir hale getireceğiz.

Tekrar görüşmek dileğiyle.

Exit mobile version