Haberler

Microsoft 365 Kullanıcılarına Google’ın Yeni Anti-Spam Kuralları İçin Uyarı Geldi!

Microsoft, 365 adminlerine, Google’ın son zamanlarda yeni anti-spam kurallarını duyurmasının ardından kurum dışı yönlendirilen e-postaların kimlik doğrulamaları konusunda uyarı yaptı.

Microsoft Defender for Office 365 ekibi, “alan adınız için e-posta kimlik doğrulaması kullanarak, e-postalarınızın Gmail, Yahoo, AOL, Outlook.com gibi e-posta sağlayıcıları tarafından reddedilme veya spam olarak işaretlenme olasılığını azaltabilirsiniz. Bunun özellikle büyük hacimli e-posta gönderirken teslim edilebilirliğini ve itibarını korumaya yardımcı olduğunu unutmayın.” dedi.

Yeni duyurulan e-posta kimlik doğrulama standartlarına uymama, e-postaların reddedilmesine veya spam olarak işaretlenmesine neden olabilir. Microsoft ayrıca, Microsoft 365 hizmetinin büyük e-posta gönderimi için kullanılmaması gerektiğini ve gönderme sınırlarını takip etmeyen e-postaların Exchange Online Protection (EOP) içindeki spam kontrolü tarafından engelleneceğini veya özel yüksek riskli teslimat havuzlarına gönderileceği konusunda uyardı.

Büyük e-posta göndermek isteyenler, kendi yerel e-posta sunucularını veya üçüncü taraf toplu e-posta sağlayıcılarını kullanmalıdır. EOP üzerinden toplu e-posta göndermek isteyen kuruluşlar, spam koruma yönergelerine uymak zorundadır. E-postaları büyük hacimde göndererek hizmetin gönderme sınırlarını aşmamaya dikkat edin.

Büyük e-postalar için gönderen olarak birincil e-posta etki alanlarını kullanmaktan kaçının çünkü bu alan içindeki gönderenlerden gelen düzenli e-postaların teslimini etkileyebilir. Bunun yerine yalnızca büyük e-posta için özel bir alt alan kullanmayı düşünün.

Alt alanların DNS’de SPF, DKIM ve DMARC dahil olmak üzere e-posta kimlik doğrulama kayıtları ile yapılandırıldığından emin olun.

Microsoft bu uyarıyı Google’ın Gmail kullanıcılarına günlük 5.000’den fazla e-posta gönderenlere yönelik yeni anti-spam kurallarını tanıttığı duyurusu nedeniyle yapt. 1 Şubat 2024’ten itibaren, Google, bu eşiği aşan gönderenlerin etki alanları için SPF/DKIM ve DMARC e-posta kimlik doğrulamasını uygulamalarını zorunlu kılacak. Bu önlem, e-posta sahtekârlığına ve phishing girişimlerine karşı savunmayı güçlendirmeyi amaçlamakta. Ayrıca, toplu e-posta gönderenler, Gmail alıcılarına ticari e-postalardan abonelikten hemen çıkma seçeneği sunmalı ve abonelik isteklerine hızlı bir şekilde yanıt vermeli.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu