Microsoft, OneDrive İçin Yeni Özellikler Tanıttı

OneDrive, bulut depolama sağlayıcısı olarak piyasaya sürüldüğünden bu yana uzun bir yol kat etti. OneDrive, şimdi Microsoft 365’teki dosya deneyiminizin merkezi haline geldi. Sadece dosyaları depolamak ve korumakla kalmıyor. Aynı zamanda paylaşma, işbirliği ve dosya güvenliği sağlıyor. Dünyanın dört bir yanındaki büyük küçük pek çok kişi ve kuruluş tarafından kullanılıyor.

OneDrive trilyonlarca dosyaya ev sahipliği yapmakta ve her gün neredeyse 2 milyar yeni dosya ekleniyor.

Günümüzde OneDrive, çalışma ortamının değişen ihtiyaçlarına cevap vermek için dönüşüyor. Bugün üzerinde çalıştığınız dosyalar, OneDrive üzerinden SharePoint belge kütüphanelerine kadar uzanıyor, toplantı davetiyelerinde ek olarak gönderiliyor ve Teams sohbetleri aracılığıyla paylaşılıyor. Nerede olduklarına bakmaksızın tüm dosyaları, Döngüleri, gösterge panolarını ve tasarım panolarını kolayca bulabileceğiniz bir yere ihtiyacınız var. OneDrive’ın yeni nesli, dosyalarınızdan hızla arama, düzenleme ve bilgi çıkarma konularında size yardımcı olacak yeni dosya görünümleri, yönetim kontrolleri, oluşturma araçları ve Copilot’u içeriyor. Ve bu yeni deneyimler sadece OneDrive içinde değil, Microsoft 365’teki tutarlı ve zengin bir dosya deneyimi için Teams ve Outlook’a da gelmeye hazırlanıyor.

OneDrive için Yeni Özellikler

OneDrive, kullanıcıların en çok kullandığı dosyaları hızla bulabilmeleri için AI destekli dosya önerileri sunuyor. Ayrıca, kullanıcının hangi dosyayı aradığını hatırlamakta zorlandığı durumlarda bile, dosyanın kim tarafından paylaşıldığını hatırlayarak doğru dosyayı bulmayı kolaylaştırıyor. Dosya paylaşımı artık hiç olmadığı kadar kullanıcı dostu; daha az tıklamayla dosya paylaşabilir veya bağlantı kopyalayabilirsiniz.

Bununla birlikte, AI‘nin gücünden yararlanan Copilot özelliği, OneDrive’ı bir adım öteye taşıyor. Bu özellik, kullanıcının SharePoint ve OneDrive’daki dosyaları hakkında açık uçlu sorular sormasına veya içeriğin özetini almalarına olanak tanıyor. Dosyanın nerede olduğuna bakılmaksızın, dosyayı açmadan bu bilgilere erişim sağlanabiliyor.

Ayrıca, Copilot, kullanıcının belirli bir konu veya proje hakkında hızla bilgi toplamasına yardımcı olabilecek şekilde tasarlanmıştır. Örneğin, “Son hafta bana Project Munson ile ilgili paylaşılan tüm dosyaları göster” gibi doğal dilde bir arama ile Copilot, ilgili dosyaları hızla bulup sunabilir.

Bu AI destekli yenilikler, dosya erişimini hızlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda işbirliğini artırıyor ve kullanıcıların daha kısa sürede daha çok iş yapmalarına yardımcı oluyor.

Unveiling the Next Generation of OneDrive – Microsoft Community Hub

Exit mobile version