Kuzey Koreli Lazarus Grubu, Microsoft IIS Sunucularını Hedef Alıyor

Kuzey Koreli Lazarus Grubu, dünya çapında bilinen bir siber suç grubudur ve birçok karmaşık saldırı kampanyasıyla tanınmaktadır. Son zamanlarda, bu grupun Microsoft IIS (Internet Information Services) sunucularını hedef aldığı ve casusluk amacıyla zararlı yazılımlar dağıttığı tespit edildi.

Aşağıda Kuzey Koreli Lazarus Grubu’nun Microsoft IIS sunucularını nasıl hedef aldığına, kullandığı yöntemlere ve potansiyel etkilere odaklanacağız.

  1. Lazarus Grubu’nun Hedefi: Microsoft IIS Sunucuları Lazarus Grubu, casusluk faaliyetlerinde bulunmak için Microsoft IIS sunucularını hedef almaktadır. Microsoft IIS, Windows işletim sistemleri için web sunucusu yazılımıdır ve genellikle kurumsal ağlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sunucular, web uygulamalarının barındırılması ve istemcilere hizmet verilmesi için kullanılır. Lazarus Grubu, bu sunucuları hedef alarak sisteme sızma ve casusluk amaçlı zararlı yazılım dağıtma girişiminde bulunmaktadır.
  2. Dağıtılan Casusluk Zararlı Yazılımların Yöntemleri Lazarus Grubu, Microsoft IIS sunucularına sızma ve casusluk zararlı yazılımı dağıtma konusunda çeşitli yöntemler kullanmaktadır. Bunlar arasında:

Potansiyel etkileri ve alınabilecek önlemleri aşağıda bulabilirsiniz:

Alınabilecek önlemler:

Exit mobile version