Forum

Exchange Server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server 2010 Genel Bakış

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
358 Görüntüleme
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32965
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 


 






Microsoft Exchange Server 2010, sunduğu ekonomik ve kullanışlı özellikler sayesinde, yönetiminizi basitleştirmekle kalmaz, aynı zamanda şirket içi ve şirket dışı iletişimlerinizi koruma altına alıp, kullanıcılarınıza daha fazla hareket imkânı da sunar. Böylece ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayan Microsoft Exchange Server 2010, performansınızı artırmanıza ve daha verimli bir çalışma ortamı yaratmanıza yardımcı olur. Microsoft Birleşik İletişim Çözümü’nün temel taşı olan Microsoft Exchange, birçok kurumun kullanıcıları arasında zengin ve verimli birlikte çalışma ortamı sağlamak amacıyla tercih ettikleri çözümdür. Exchange’in son sürümü, bir yandan dağıtım, yönetim ve kurallarla uyumluluk maliyetlerini kontrol altında tutarken, diğer yandan da daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Exchange, en iyi mesajlaşma ve birlikte çalışma çözümünü oluşturan en geniş çaplı dağıtım seçeneklerini, tümleşik bilgi sızdırma korumasını ve gelişmiş uyumluluk özelliklerini bir arada sunan ayrıcalıklı bir üründür.



Esnek ve Güvenilir


BT altyapınızı değişen koşullar çerçevesinde yenilemenizi için ihtiyaç duyacağınız birincil özellik hiç kuşkusuz ki çevikliktir; bu da size birçok seçeneği bir arada sunan, buna olanak tanıyan çözümlere yatırım yapmanız anlamına gelir. Exchange Server 2010, özel ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış hizmetleri toplu olarak sunma esnekliğine ek olarak, kullanıcıların e-postalarını sürekli kullanabilmelerine yardımcı olacak basitleştirilmiş bir yöntem de sunar.


Exchange sayesinde, Exchange Server 2010 ile yerel sunucuda dağıtımını veya Hosted Exchange ile bir Exchange barındırma (hosting) hizmetini veya bu ikisinin sorunsuz bir birleşimini seçmeniz mümkündür. Microsoft’un Yazılım + Hizmetler vizyonu ve bu vizyon kapsamında geliştirdiği çözümler, kullanıcılarınızın deneyimlerini sekteye uğratmadan veya değiştirmeden, her iki seçeneğin esnekliğinden ve gücünden yararlanmanızı sağlar.


Exchange Server, klasik Storage Area Network’ten (SAN) düşük maliyetli Direct Attached Storage’a (DAS) kadar tüm diğer çözümlerden çok daha geniş bir depolama donanımı seçeneği sağlamış ve sağlamaya da devam etmektedir. En yeni sürümde, Exchange posta kutusu veri tabanındaki yenilik, Exchange Server 2007’ye kıyasla disk IOPS’de (Input/Output per Second) %50’ye varan azalma sağlarken, veri bozulmasına karşı da daha fazla koruma elde etmenize olanak tanır.


 

Exchange 2007’deki Sürekli Replikasyon teknolojilerine yapılan yatırımların üzerine kurulan Exchange Server 2010, yüksek erişilebilirlik ve olağanüstü durum kurtarmaya özelliklerine getirdiği basitleştirilmiş yaklaşımın yanı sıra, geliştirilmiş bakım araçları da sunmaktadır. Tüm bunlar, yeni güvenilirlik seviyeleri elde etmenizi ve işinizin sürekliliğini sağlamanızı kolaylaştırmaktadır.


 

Yardım masanızdaki ve bilgi teknolojilerinin omuzlarınızdaki yükün azaltılması daha iyi sonuçlar elde etmenizin ve maliyetlerinizi düşürmenizin kilit yoludur. Yeni self-servis özelliklere yapılan yatırımlar, kullanıcıların temel işlemleri destek masasını aramak zorunda kalmadan gerçekleştirmesini sağlamayı amaçlamaktadır.


 


Her Yerden Erişim


Kurumunuzun başarısı, sunduğunuz teknoloji çözümleri aracılığıyla kullanıcılarınızı daha verimli çalışma şartları yaratma ve onları daha etkili kılma yeteneğinizle yakından ilişkilidir. Exchange Server 2010, kullanıcılarınızın tüm iletişimlerine (e-posta, sesli mesaj, anlık ileti ve daha fazlası) güvenli şekilde erişmelerini olanaklı kılarak, daha fazla işi sanal olarak web tarayıcısından ya da istedikleri mobil araçlar üzerinden gerçekleştirmelerine yardımcı olur. Bildiğiniz gibi kullanıcılarınız, iş hayatlarını her gün e-posta servislerinin gelen kutularında yaşamaktadır. Pek çok kuruluş için, Exchange, evrensel bir gelen kutusunun temeli haline gelmiştir.


Exchange’in son sürümündeki yenilikler, kullanıcılarınızın tüm iletişim araçlarına tek bir merkezden ulaşmalarını sağlarken, birbirleriyle ve iş ortaklarıyla işbirliği kurmalarını da kolaylaştırır. Bir kişinin aldığı ve gönderdiği e–postalarla sürekli büyüyen bilgi akışı, aşırı bir yük oluşturarak verimliliği ve kârlılığı olumsuz etkileyebilir. Exchange 2010, kullanıcılarınızın gelen kutularındaki yazışmaları daha kolay düzenlemelerine ve öncelik sırasına koymalarına yardımcı olacak yeni verimlilik özellikleri içermektedir.


 

Çalışanların kullandıkları iletişim araçlarının sayısı her geçen gün artarken, klasik sesli mesaj, kuruluşlar için hâlâ en çok kullanılan ve en önem verilen iletişim aracı olarak görülmektedir. Daha geniş birleştirilmiş iletişim çözümlerine yaptığınız yatırımlar bir yana bırakırsak, klasik sesli mesaj sistemini kullanmak sizin için fazladan ve gereksiz bir maliyet yaratmanın yanı sıra, kullanıcılarınız için de daha fazla karışıklığa neden olmaktadır. Exchange 2010 sayesinde, klasik sesli mesaj sisteminizin yerine, iletişim platformunuzun tam ortasına entegre edilen birleşik bir çözümü kullanabilirsiniz. Bu yeni sistem, kullanıcılarınızın sesli mesajlarını doğrudan gelen kutularına almalarını ve bu sesli mesajları tıpkı e-postalar gibi, Office Outlook ve Outlook Web Access gibi tanıdıkları araçlarla yönetmelerini sağlayacaktır.


 


Koruma ve Uyumluluk


Günümüzün daha fazla düzen ve daha az karmaşıklığı zorunlu kılan ortamında, kurum kayıtlarının etkin şekilde korunması son derece önemli bir konu olmuştur. Bu önem, kısa yakın bir zamanda gerek hukuki incelemelerde, gerekse diğer uyumlulukla ilgili araştırmalarda başvurulacak temel veri kaynaklarından birisi haline gelen e-postaları da kapsamaktadır.


Ancak bu değişiklikler karşın, özellikle uyumluluk amacıyla e-postaların yönetilmesi çoğu kuruluş için oldukça güç bir iş halini almıştır. Buradaki temel sorun, e-posta hacmi gelen kutusu saklama limitini aştığında, kullanıcıların genelde bu e-postaları kullanılmayan e-posta sunucularına ve bilgisayarlara PST (kişisel saklama) dosyaları olarak taşımak zorunda kalmalarıdır. Bu e-postalar diğerlerinden ayrı tutulduğunda, bu e-postaları uyumluluk gereksinimlerini yerine getirecek şekilde yönetmek ve aralarında arama yapmak da daha zorlaşmaktadır.


Bu PST sorununu çözmek ve uyumluluk engelini atlatmak amacıyla, Exchange 2010 ayrıntılı çoklu e-posta kutusu arama ve anında belge imha yasağı özelliklerini içeren yeni, tümleşik e-posta arşivleme ve saklama özelliğini sunmaktadır. Tüm bunları Exchange saklama mimarisinin sağladığı esneklikle birleştirdiğinizde, kurumsal bilgilerinizi daha iyi kontrol edebilir ve kullanıcılarınıza kolaylaştırılmış bir deneyim sağlayabilirsiniz.


 

Tüm bu önlemlere rağmen kullanıcıların hassas kurumsal bilgilerini yönetirken masum hatalar yapmaları ya da yetkisi olmayan kullanıcıların korunmayan bazı hassas verilere erişmeleri de söz konusu olmaktadır. Müşterilerin ve çalışanların kişisel bilgileriyle ilgili düzenlemeler göz önünde bulundurulduğunda, bu konunun önemi daha kolay anlaşılmaktadır.


Exchange 2010, merkezi olarak yönetilen bilgi denetim özellikleri sayesinde, şirketinizin iletişim prensiplerinin ve e-postlarının daha iyi korunmasını kolaylaştırır. Bu, e-postaları daha etkili şekilde durdurma, yönetme, şifreleme ve engelleme özelliklerini de kapsamaktadır. İster denetimleri otomatik olarak yürütmeyi tercih edin, ister kullanıcılara verilerini korumaları için yetki verin, bu işlevsellikler sizlere daha esnek koruma ve denetim olanağı sunar.


 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 05/05/2010 16:48

Paylaş: