Haberler

ABD, Çinli Hackerları Oyun Firmalarına Saldırmakla Suçladı!

Teknolojiyle uğraşan herkesin az çok takip ettiği oyun sektörü milyarlarca dolar değere sahip. Bunun farkında olan kişiler sadece oyuncular, yapımcılar ve yatırımcılar değil tabii ki.

Geçtiğimiz günlerde ABD adalet bakanlığı, 5 Çinli hacker ve 2 Malezyalı teknoloji yöneticisini birçok oyun şirketine karşı 6 yıldır süren saldırı kampanyalarına bağlı olarak suçladı. Zhang Haoran, Tan Dailin, Qian Chuan, Fu Qiang ve Jiang Lizhi adlı Çinliler 100’den fazla hack vakasıyla bağdaştırıldı. Açıklamaya göre bu suçlar arasında sosyal ağlar, telekomünikasyon servisi veren firmalar, üniversite ve kâr amacı gütmeyen organizasyonlara yapılan saldırılar mevcut. Bu tarz saldırıların diğer hackerlar arasında da oldukça yaygın olduğunu belirten Adalet Bakanlığı yetkilileri, oyun firmalarına yapılan siber saldırıların yeni bir dönemi başlattığını vurguluyor.

Washington DC vekil avukatı Michael Sherwin’e göre; oyun içi satın alma, coin, token ve dijital para gibi birçok içerik nedeniyle oyun sektörü artık yeni kurban konumunda. Zira Temmuz ayında 1.2 milyar dolar satışı gören oyun sektörü, sadece Fortnite ile 2018 yılında 2.4 milyar dolar gelir elde etti. Fortnite bedava bir oyun, yani bu gelir tamamen oyun içi satın alma işlemlerinden geliyor. Ücretli oyunları da hesaba katarsak altın yumurtlayan birçok tavuk var kümeste.

FBI tarafından aranan Çinli hackerlar.

Haziran 2014’te başlayan saldırıların bu yıl Ağustos’a kadar sürdüğü söylenirken ABD, Güney Kore, Japonya ve Singapur merkezli oyun firmalarının hedeflendiği vurgulanıyor. Bu hackleme vakalarında kullanıcı şifrelerinin tahmin edilmesi (brute force), spear-phishing ve tedarik zinciri saldırıları gibi yöntemlerin kullanılması göze çarpıyor. Özellikle California merkezli bir oyun firmasının eski bir çalışanı gibi davranıp virüslü mail atarak bilgisayarlara erişim sağlama fikri oldukça ilginç.

Bu hackleme işlemlerinden sonra veri tabanlarına erişen Çinli hackerların, çeşitli oyun içi eşyaları kendi hesaplarına atmaları ve sonra SEA Gamer Mall pazarında Malezyalılara satmaları ise temel para kazanma yöntemlerinin başında geliyor. İşte aranan diğer 2 Malezyalı suçlu da zaten SEA Gamer Mall’un CEO’su Wong Ong Hua ve baş ürün müdürü Ling Yang Ching. Toplam ne kadar para kazanıldığı net bilinmese de araştırmacılar 3,779,440 miktar paranın transfer edildiğini ortaya çıkarmışlar. Lakin bu paranın hangi birimde olduğu şimdilik bilinmiyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu