Haberler

HBO Max’in Türkiye Operasyonları Askıya Alındı

Türkiye’de bu yıl içinde faaliyete girmesi beklenen video akış platformu HBO Max için kötü haber geldi. Daha önce bazı projelerini askıya aldığı iddia edilen HBO Max Türkiye’nin resmi olarak Türkiye planlarının askıya alındığı açıklandı. 

Warner Bros.’un Video Akış Platformu HBO Max’in Türkiye Operasyonları Durduruldu

Warner Bros.’un video akış platformu olan HBO Max’in Türkiye operasyonları için kötü haber geldi. Yapılan açıklamada, HBO Max’in Avrupa’nın çağında orijinal yapımlarını durdurduğu belirtildi. HBO Max’in orijinal içerikleri artık Türkiye, Orta Avrupa, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve Hollanda’da durduruldu. HBO Max’in sadece İspanya ve Fransa operasyonlarına dokunulmadı. HBO Max’in operasyonlarını durdurma kararı, Warner Bros. ve Discovery’nin AT&T’den ayrılmasının ardından 3 milyar dolarlık maliyet düşürme planının bir parçası olarak açıklandı. 

Bir sözcü tarafından yapılan açıklamada, “Mevcut hizmetler hakkındaki mevcut içerik tekliflerimizi gözden geçiriyoruz. Bu sürecin bir parçası olarak, Kuzey ve Orta Avrupa’da HBO Max için orijinal programlama çabalarımızı durdurmanın yanı sıra sınırlı miktardaki orijinal programları da HBO Max üzerinden kaldırmaya karar verdik. Hollanda ve Türkiye’de geçtiğimiz yıl başlamış olduğumuz yeni gelişme faaliyetlerini de durdurduk.” denildi. 

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların devam etmesi ve uzun bir süre daha devam edeceğinin tahmin edilmesi üzere pek çok şirket küçültmeye gitmişti. HBO Max’in bu hamlesi küresel şartlar göz önüne alındığında oldukça mantıklı görünüyor. Son olarak popüler video akış platformu Netflix, kaybettiği kullanıcıları geri kazanmak için reklam destekli abonelik paketi üzerinde çalıştığını açıklamıştı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu