Forum

asp.net Projede One...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

asp.net Projede OneNote Kullanımı (Fikir Alışverişi)

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
551 Görüntüleme
(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

asp.net web form projeme fatura dizaynı, yazdırma vb. işlemler için Microsoft un onenote uygulamasını kullanmayı düşünüyorum. Onenote uygulamasını kullanarak herhangi bir işlem yapan kişiler; karşılaştığı durumları (pratikliği, entegrasyon, dokümantasyon azlığı çokluğu gibi) fikir alış verişi açısından görüşlerini paylaşabilirmi

 
Gönderildi : 13/08/2017 15:26

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

Bir proje için önceden araştırma yaptığım ve not olarak aldığım OneNote üzerine Ipad ve Extention geliştirmek isteyenler için ufak bir not dur.

 

Faydalı olması dileği ile

OneNote 2016 üzerinde yapılmasını düşünülen projelerde iki ana madde üzerinde araştırma yapılmıştır. Bunlar ;

  1. OneNote 2016 komponentinin external bir uygulamada kullanılması olasılığı ve API ile konuşması
  2. OneNote 2016 Ribbon bar üzerinede ABC Bank’a ait bir butonun oluşturup oluşturulamayacağı

OneNote 2016 Ribbon Bar’a Kontrol Eklenmesi

OneNote 2016 C# üzerinden extend edilebilmektedir. Dışarıdan mevcut Word yada Excel gibi Micorsoft tarafından sağlanan dynamo programlar da olduğu gibi direk olarak bir geliştirme ortamı sunulmamaktadır.

Yapılan araştırma sonucunda X64 tabanlı cihazlarda IRibbonExtensibility sınıfı kullanılarak implement edilen kod OneNote Ribbon bar üzerinde gösterilebilmektedir. Bu methodları kalıtımla alabilmek için iki adet de assembly’e ihtiyaç duyulur bunlar ;

  • Microsoft OneNote 15.0 Object Library
  • Microsoft Office 16.0 Object Library dır.

    RibbonBar kontrolü oluşturulduktan sonra her bir cihaz için setup işlemi uygulanması gerektiğide gözlemlenmiştir. Bunun için Microsoft kaynaklarında https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=VisualStudioProductTeam.MicrosoftVisualStudio2015Installer Projects adresinde bulunan şablonun kullanılması uygun görülmektedir.

    Ayrıca proje kapsamında Ipad cihazlar üzerinde bu işlemin yapılması planlandığından yapılacak olan mevcut güncelleme ( Ribbon Eklentisi ) kullanılması düşünülen cihazlarda çalışmayacaktır.

    OneNote 2016 External Uygulamada Kullanılması

    Araştırmamız sonucunda toplantı sırasında bahsedildiği gibi direk olarak OneNote 2016 objesinin dışarıdan kullanılması şu an için legal olarak mümkünatı görülmemektedir.

    OneNote API Örnekleri

    OneNote ile gerekli olan tüm API dokümanlarına OneNote dev center üzerinden https://github.com/OneNoteDev erişilebileceği gibi Com Add In için örnek olarak verilen VaniliaAddIn projesi üzerinden faydalanabilir. https://github.com/OneNoteDev/VanillaAddIn

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 14/08/2017 18:37

(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Cevabınız için teşekkür ediyorum hocam.

(Herhalde onenote ilgili projede kullanılmadı)

 
Gönderildi : 15/08/2017 01:45

Paylaş: