Haberler

Eski Sürüm CryptoPro CSP Çalıştıran Windows Sistemlere Yükseltme Engeli Geldi

Microsoft, CryptoPro CSP’nin eski sürümlerini çalıştıran sistemlere, Windows 10 2004 veya sonraki sürümlerin upgrade edilmesi veya yüklenmesini engelleyen bir kısıt getirdi.

CryptoPro CSP Elektronik imza, şifreleme ve taklit koruma gibi çeşitli kripto işlemlerini gerçekleştirmek için tasarlanmış bağımsız bir işletim sistemi modülüdü.

Yapılan açıklamada “Uyumsuz CryptoPro CSP sürümü kuruluysa, cihazınız daha sonraki bir Windows 10 sürümüne güncelleme yapmaya başlayabilir ancak önceden yüklenmiş bir sürüme geri dönebilir. Windows 10 2004 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir bilgisayarda daha eski bir CryptoPro CSP sürüm yüklü ise kullanıcıların sistemlerini yükseltmeleri engellenecek ve uyumluluk sorunları nedeniyle uygulamayı kaldırmaları istenecektir.” dendi.

Çözüm olarak CryptoPro CSP’yi kaldırın veya yükseltin

Microsoft, Windows 10 20H1 ve Windows 10, sürüm 2004 ile uyumlu olması gereken CryptoPro CSP’nin en son sürümünün yüklenmesini önderiyor. CryptoPro CSP uygulamasını hemen güncelleyemezseniz, Media Creation Tool Windows 10 Yükseltme Yardımcısı veya Windows 10 2004 ISO kullanarak manuel olarak Windows 10 2004’e yükseltmeye zorlayabilirsiniz .

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu