Haberler

Google Stadia 8 Avrupa Ülkesinde Hizmete Açıldı

Google Stadia, büyümeye devam ediyor. Bulut tabanlı oyun hizmeti 8 yeni Avrupa ülkesinde de kullanıma açılarak genişlemesini sürdürüyor.

Google, bugün yayınladığı duyuruyla bulut tabanlı oyun hizmetini 8 Avrupa ülkesinde hizmete açtı. Stadia artık Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya ve İsviçre ülkelerinde aktif durumda.

Google, erişime açtığı yeni ülkelerle birlikte toplamda 22 ülkeye Stadia hizmetini sunmaya başlamış oldu. Diğer taraftan, yeni üyeler 1 aylık ücretsiz Stadia Pro aboneliğine de sahip olacak. Aboneliğe devam etmek isteyenler de 1. ayın sonunda 9.99 Euro ücretle Pro aboneliğinden yararlanmaya devam edecek.

Google Stadia kontrolcüsü

Stadia’nın diğer ülkelere de genişlemesi halihazırda pazarda rekabeti de artırıcı bir hamle görünüyor. Türkiye’de ise henüz Stadia hizmeti sunulmuyor. Ancak Google, geçtiğimiz yıl Türkiye’de server kuracağını da açıklamış, bu da Stadia’nın ülkemize gelebileceğini akıllara getirmişti. Ülkemizde şuanda bulut tabanlı oyun hizmeti veren tek firma Nvidia. Şirketin Geforce Now adlı hizmeti ile cep telefonundan dahi bilgisayar oyunu oynamak mümkün.

Stadia Pro Neler Sunuyor ?

Stadia Pro aboneliğini satın alan kullanıcılar için sistemin sunmuş olduğu bazı oyunlara ücretsiz erişim sağlayabiliyor. Pro aboneliğin bir diğer önemli özelliği ise kullanıcılara 4K 60 fps oyun deneyimi sunuyor. Tabi kullanıcıların 4K 60 fps oyun deneyimi yaşayabilmek için en az 35mbit bir bağlantıya sahip olmak gerekiyor.

Ücretsiz Stadia sürümü ise sadece 1080P 60fps oyun deneyimi sunarken, herhangi bir ücretsiz oyun desteği de bulunmuyor. Kullanıcılar sadece Stadia kütüphanesinden satın aldığı oyunları Full HD 60 fps çözünürlüğünde oynayabiliyor.

Kaynak: engadget.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bulut tabanlı oyun pazarı çok büyüyecek, en çokta bu hile hurda işleri için destekliyorum. İstemci tarafında çalışan hileler nedeni ile insanı bıktırıyorlar, örnek CS:GO oynuyorum çok hile yapan var.

    1. PC oyunculuğunun en büyük sorunu hile. Stadia üzerinde PUBG denedim geçtiğimiz ay. Sadece istemci tarafında olan oyuncularla oynadığım için sıfır hileyle oyun oynamanın keyfini aldım. Steam versiyonuna dönünce oyundan soğudum, uçan arabalar duvar arkalarını görenler falan çok can sıkıcı bir durum.
      Cloud Gaming bu işi kökten çözecektir. Sistem tam anlamıyla oyunun geleceği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu