Haberler

Twitter, Hassas İçerikler Konusunda Tedbir Almaya Hazırlanıyor!

Twitter, artan şiddet ve nefret yönelimli paylaşımlardan dolayı büyük bir çalışmaya başlıyor. Şirket 18 yaşından küçük hesaplara hassas içerikleri daha fazla kısıtlayarak sağlıklı bir kullanım yansıtmak istediğini söylüyor.

Twitter, son güncellemesinden sonra farklı alanlara doğru ilerleyerek iyileştirme çalışmalarına başladı. Özellikle bu alanda hassas içeriklere yönelen platform, olumlu bir fırsat ile karşımıza çıkıyor. Bu noktada uygulamayı kullanan 18 yaş altı ve doğum tarihini girmeyen hesaplar, hassas içerikleri artık kısıtlı şekilde görebilecekler. 

Platform yayınlanacak yeni özelliği ile birlikte hesapların hassas içerikleri görebilmesi 18 yaşından büyük olduklarını kanıtlamaları halinde gerçekleşecek. Bunun yanı sıra kullanıcılar rahat bir kullanım deneyimi de yaşamak istiyorlarsa bu seçeneği aktif hale getirerek şiddet ve nefret yönelimli içerikleri daha az görebilecekler.

Twitter, daha fazla seçenek ve deneyim kontrolü sağlamak istiyor!

Twitter satın alınma konusunda gösterdiği bazı sonuçlarda başarısız olmasından sonra farklı adımlar atmaya başladı. Uygulamayı 2016 senesinde satın almak isteyen Walt Disney, hassas içeriklerin kontrolsüz şekilde yayımlanması ve kontrol edilememesinden dolayı almaktan vazgeçmişti. Bu konuda çalışma sıklığını artıran şirket, 18 yaş altı kullanıcıları için daha rahat ve sakin bir deneyim yaşatmak istediğini gösteriyor.

Platformun son zamanlarda artan hassas içerik nedeniyle bu adımları atması ebeveynler adına sevindirici bir haber. Twitter sözcüsü konu hakkında yapılan açıklamalara karşılık olarak belirli ifadeler kullandı. Bu ifadelerde: “İnsanlara daha fazla seçenek ve deneyimleri üzerinde kontrol sağlamanın yanı sıra Twitter’ı herkes için daha güvenli hale getirmek için çalışmalarımızı sürekli olarak yineliyoruz. 18 yaşından küçük veya doğum tarihini göndermemiş kişilerden gelen belirli hassas içerikleri kısıtlamaya yardımcı olacak bir özelliği yavaş yavaş kullanıma sunuyoruz.” sözlerini yansıttı.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu