Haberler

Telegram’dan Whatsapp Verilerini İçe Aktarma Aracı

Gizlilik politikasının değiştirileceği felaket duyuru sonrası, Whatsapp yeni bir şifreli mesajlaşma platformu arayan milyonlarca kullanıcısını kaybetmişti. Telegram ise sadece bu ay 100 milyon kullanıcı kazandığını duyurusunu yaptı. Whatsapp yazışma geçmişini Telegram’a aktarmayı sağlayacak yeni bir özellikle de bu geçişi hızlandıracağını umduğunu açıkladı.

Telegram’ın yayınladığı geçmişi taşıma aracı ile kullanıcılar Whatsapp, Line ve KakaoTalk uygulamalarından yazışma geçmişlerini aktarabilecekler. Firmaya göre, videolar ve dökümanlar da Telegram’a aktarılabilecek.

Yazışmalarınızı Whatsapp’dan taşımak için:

  • iOS’de yapmanız gereken; Whatsapp’da iletişim bilgileri ya da grup bilgileri kısmını açmak, chat’i/yazışmayı dışa aktar’a basmak ve daha sonra paylaş menüsünden Telegram’ı seçmek.
  • Android’de ise, Whatsapp’ı açmak, yazışma ekranında önce ⋮’ya, sonra Daha Fazla/Diğer’e sonra da Sohbeti Dışa Aktar’a basmak ve Medyalı ya da Medyasız seçenekleriyle Telegram’ı seçmek.

Yazışmalar Telegram’a aktarıldığı gün eklenecek ama referans için hala orijinal tarih ve saatlerini içerecekler.

Bu aktarım aracının yanında Telegram’a ses oynatıcı içi yeni düzenlemeler, yeni etiketler, Android’de güncellenmiş animasyonlar ve sahte hesapları raporlama özelliği geliyor.

Şifrelenmiş mesajlaşma sözkonusu olduğunda en önemli şey güven ve güvenlik oluyor. Bir başka yazışma platformu Signal da bu konularda bir süredir iyi bir itibara sahip. Yine de kullanıcılar özelliklerinin azlığından muzdarip.

Whatsapp da Signal ile aynı şifreleme protokollerini kullanıyor. Buna rağmen kullanıcalara ait daha fazla metadata topluyor ve kendisi Facebook’a ait. Firmanın mesajlaşmalardaki verilerin paylaşımı üzerine yaptığı yeni gizlilik özelliği değişimlerinden sonra insanlar çılgınlar gibi platformu terketmeye başladı. Ve firma bir süredir yanlış anlaşılma ve bilgisizliğin kurbanı olduğu konusunda mızmızlanmakta. Tabii kullanıcıların aşırı tepki verdiği düşünülebilir ama Facebook kendisine iyi niyetli şüpheyle yaklaşım lüksünü uzun zaman önce kaybetti. Whatsapp kurucuları Facebook’un kullanıcıların verilerini koruma görevini ihlal ettiği gerekçesiyle firmayı terketti ve bu kuruculardan biri olan Brian Acton Signal’a geçti.

Kaynak: gizmodo.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu