Haberler

Apple WWDC 2021 Takvimi Açıklandı, Etkinlik Sadece “Çevrimiçi” Yapılacak

Yıllık geliştirici konferansında, Apple iOS 15, iPadOS 15, TVOS15, WatchOS 8 ve MacOS 12’yi duyurulması bekleniyor.

Apple, yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nın (WWDC) 7 Haziran – 11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu. Etkinlik, küresel salgın nedeniyle Haziran ayının sonlarında gerçekleşen geçen yılki Apple WWDC’nin ardından bir kez daha sadece çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek. Geliştirici konferansıda, Apple tarafından yeni geliştirici araçları, yazılım güncellemeleri ve ara sıra yeni donanımlar duyuruluyor.

Kullanıcılar bu yıl, Apple iOS 15, iPadOS 15, TVOS 15, WatchOS 8 ve MacOS 12’nin duyurulmasını bekliyor. Güncellemelerin ne gibi değişiklikler getireceği belli değil, ancak şirket genellikle performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleriyle birlikte yeni özellikler sunuyor.

Apple’ın başkan yardımcısı Susan Prescott, “WWDC21’i şimdiye kadarki en büyüğü ve en iyisi yapmak için çalışıyoruz ve Apple geliştiricilerine yaşama, çalışma ve oyun oynama şeklimizi değiştiren uygulamalar geliştirirken onları destekleyecek yeni araçlar sunmaktan heyecan duyuyoruz,” dedi.

Öğrenciler, özel WWDC21 ödülleri için Swift Öğrenci Yarışmasında mücadele edecek. Apple, etkinlik yaklaştıkça geliştiricilere bire bir oturumlar ve laboratuvarlar hakkında daha fazla bilgi gönderecek.

Apple WWDC duyuru görselinde Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü hakkında ipucu verilmiş olabilir

Apple WWDC duyuru görseli
Apple WWDC duyuru görseli

Apple, etkinlikler için sanat eserlerinde duyurular hakkında ipuçları vermesiyle biliniyor ve yukarıdaki fotoğraf Apple hayranlarını çılgına çevirecek. Şirketin önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi planlanan artırılmış gerçeklik “Apple Gözlükleri” üzerinde çalıştığı söyleniyor. Ve yansımasında uygulama simgeleri olan bir çift gözlük Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü konusunda insanları bir hayli heyecanlandırdı. Ya öyle ya da Apple dedikodu yaratarak biraz eğleniyor.

Apple’ın ne duyuracağı hakkında hiçbir şey bilmiyor olsak da WWDC’nin en büyük duyuruların yapıldığı bir açılış konuşmasıyla açıldığını biliyoruz. Bu, sonunda iPhone, iPad, Mac, Apple TV ve Apple Watch’a güç verecek güncellemelerin bir ön gösterimini 7 Haziran’da alacağımız anlamına geliyor.

Doğal olarak, takvim yaprakları 7 Haziran’a yaklaştıkça yapılacak olan duyurular hakkında daha fazla bilgiye sahip olacağız.

Kaynak: zdnet.com

Diğer Haberler

Xiaomi, Kendi OLED Ekranı Olan Dev Bir Kamera Çıkıntısına Sahip Yeni Amiral Gemisini Duyurdu
Fidye Yazılımı Yöneticisi Kurbanlara Fidye Ödemelerini İade Ediyor
Apple, iPhone, iPad ve Apple Watch için “Acil Durum” Güncellemesi Yayınladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu