Haberler

Nvidia Reflex Teknolojisi Overwatch’a Geliyor

Nvidia Reflex teknolojisi ile oyunlardaki gecikmeyi azaltmayı amaçlıyor. Şirket bu sistemi Overwatch’a getirmek için kolları sıvadı.

Popüler e-spor oyunu olan Overwatch’ın açık betasında yapılan bir güncellemede Nvidia Reflex teknolojisinin oyuna entegre edildiği görüldü. Teknoloji, ekran ile hareketleriniz arasındaki gecikmeyi minimuma indirmeyi amaçlıyor.

Ocak ayında bu teknolojinin Overwatch için sadece RTX 3000 serisi kartlarda çalışacağı söylenirken, betadaki kullanıcılar GTX 900 serisinde de Reflex’in çalıştığını doğruladı.

Nvidia Rexlex Overwatch desteği

Günümüzde rekabetçi oyunlar için önem arz eden gecikme değerleri bu teknolojiyle biraz daha azalıyor. Ancak Reflex’in yalnızca GPU üzerinde çalışacağı ve kötü internet bağlantısına herhangi bir etkisi olmayacağını da söylemek gerekir.

Oyun üzerindeki gecikme değerlerinin farkedilip farkedilmeyeceği ise kullanılan ekipmanın türü ve gözlerinizin keskinliğine bağlı. Yine de merak ediyorsanız, oyunun beta testine katılabilirsiniz.

Nvida Reflex teknolojisinin kullanıldığı diğer oyunları ise; Apex Legends, Fortnite, Valorant, Call Of Duty Black Ops Cold War ve Destiny 2 olarak sıralayabiliriz. Desteklenen oyunların tam listesi ve Reflex teknolojisi ile ilgili tüm detaylara ise buradan ulaşabilirsiniz.

Son olarak gecikmeyi azaltmak için Nvidia’nın rakibi AMD tarafında ise Radeon Anti-Lag teknolojisi kullanılıyor.

Kaynak: theverge.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu