Forum

c# sql data senkron...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

c# sql data senkronizasyon programı

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
937 Görüntüleme
(@veliture)
Gönderiler: 114
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar c# da iki faklı lokasyondaki sql server lar üzerindeki database lerde aynı tablolara yeni eklenen kayıtları aktarmak istiyorum. Yerel ve hedef server bilgilerini settings dosyamda tutuyorum.Proje bir timer ekedim.10 sn de bir çalışıyor. Timer tick olayında nasıl bir sql sorgusu çalıştırmalıyım yada bu noktada nasıl bir mantık izlemeliyim.Örnek sql yapısı aşağıdaki gibi.

A sql serverında içerisinde id / Name olan  tblName tablom var. B sql serverinda da içerisinde id / Name olan  tblName tablom var.İki taraftaki tablolar birebir aynı.

 Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 20/05/2014 16:03

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

C# hiç karıştırmadan trigger ile yapmak daha kolay değilmi bunu

 

 
Gönderildi : 20/05/2014 16:36

(@SevanAKAL)
Gönderiler: 130
Estimable Member
 

Merhaba

Öncellikle bu yapı ne için kullandığınızı bilmiyorum ama bu istediğiniz aslında Sql Server Replication hizmetidir. Bu konuyu araştırmanızı tavsiye ederim. Fakat istediğinizi replication olmadan da yapmak mümkündür. 

Şöyle bir yol izleyebilirsiniz A noktdasında tabloda yapılan değişiklikleri bir log tutar gibi eklenen tablonun id numnaraını bir log tablosunda tutun. 
Tick olayına log tablosunda tuttugunuz id numaralarına sahip tablodaki verileri b noktasındaki tabloya insert edin daha sonra bu eklenen id bilgilerini log tablosundan silin. Tabi burada kontrol prosedürlerini çok düzgün sırasıyla hatasız yapılması gerekir.

Tekrar etmek gerekirse benim önerim Sql Sercer Replication konusunu incelemeniz.

Kolay Gelsin 

 
Gönderildi : 20/05/2014 16:45

(@veliture)
Gönderiler: 114
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Şuan mevcut ta sql replication kullanıyorum zaten. Fakat farklı sunucularda sql kurulumlarının düzgün ayarlanmamasından dolayı replication kuramıyorum. sunucularda erp yazılımları çalıştığından dolayı sql ile fazla oynayamıyorum.

O yüzden bir yerde kendi replication yazılımı mı yapmak istiyorum. 

 
Gönderildi : 20/05/2014 17:38

Paylaş: